Kiire esmaspäev: pere söönuks vähem kui tunniga ja jääb järgi homsekski!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Õhtusöögi lauale saamine ei pea kaelamurdev ülesanne olema. Saab ka lihtsamalt! Siin on üks väga lihtne vormiroog, mis valmib suurema jändamiseta ja viib keele alla.

Ahjupasta.
Ahjupasta. Foto: Shutterstock

Vaja läheb:

  • 400 grammi pastat (lühike pasta, näiteks penne)
  • Kolm broileri rinnafileed
  • Üks sibul ning üks kollane ja roheline paprika
  • Kaks küüslauguküünt
  • Supilusikatäis kontsentreeritud tomatipastat
  • 800 grammi tükeldatud purgitomateid
  • 120 ml koort
  • 100 grammi spinatit
  • 100 grammi mozzarellat ja cheddari juustu
  • Sool, pipar, tüümian ja pune

Tee nii:

Esimesena keeda pastat, kuni see peaaegu valmis (üks minut vähem kui pakendil oleval juhisel kirjas). Samal ajal, kui pasta keeb, pane pannile ampsu suurusteks tükkideks lõigatud kana, seejärel sibul, küüslauk ja paprikad. Lisa maitse järgi soola ja pipart ning pool teelusikatäit tüümiani ja punet. Kui kana ja köögiviljad läbi kuumutatud, lisa tomatipasta, tükeldatud tomatid ja koor. Kui kastme pinnale hakkavad mullid tekkima, lülita pliit välja. 

Võta suur ahjuvorm ning kalla kõik koostisosad selle sisse (sega korralikult) ning kata riivitud mozzarella ja cheddari juustuga. Aseta vorm 190-kraadisesse ahju 25 minutiks, kuni juust on pealt kuldpruun. Enne serveerimist lase vormiroal natukene jahtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles