Kuidas valmistada võileibu nii, et need maitseksid hästi ka tunde hiljem, kui need piknikukorvist välja võtad? Täiuslikult pakendatud võileiva puhul on oluline kinni pidada õigest järjekorrast. Allpool on kirjas põhireeglid.
Just selles järjekorras on õige sinki, juustu ja muud võileiva peale laduda
Rösti leib
Suvepäeva üle elava võileiva valmistamine algab leivast-saiast. Kerge röstimine (liialdada pole vaja) on esimene samm niiskustõkke loomisel.
Patsuta võileivamaterjal kuivaks
Pärast salati, tomatite jms pesemist ja viilutamist võta paar minutit aega, et kõik paberrätikuga ära kuivatada. Pöörake erilist tähelepanu neile tüütutele tomativiiludele ja lehtsalati vagudele.
Ehita niiskustõke
Alusta võileiva ehitamist näiteks salati ja juustuga (ka peekon sobib suurepäraselt.) Suru need koostisosad nii ülemise kui ka alumise leivaviilu siseküljele. Juust sobib alumisele leivale paremini kui salat. Aseta liha juustu peale, millele järgneb mis tahes niiskust sisaldav lisand, nagu sibul või hapukurk. Tomatid pane salati peale.
Aseta maitseained keskele
See on tõelise profi samm ja võib minna vastuollu kõigi su võileiva valmistamise instinktidega. Kui sa kodus võileiba teed, määrid tõenäoliselt sinepi, majoneesi või muu määrde otse leivale. See on aga vale, sest need imbuvad leiva sisse, jättes sulle hiljem sogase võileiva. Pane määrded liha- ja tomativiilude peale, nii et need satuvad keskele.
Paki õigesti
Võileiva pakkimine on sama oluline kui selle valmistamine. Keera võileib kahekordselt vahapaberisse ja seejärel kilekotti. Su lõunapaus tänab sind lisapingutuse eest, kirjutab USA Today.