Maailma suurim kokasaade «MasterChef» jõuab Eestisse! Osalejate registreerimine on avatud

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
«MasterChef» žürii.
«MasterChef» žürii. Foto: Andres Raudjalg

Sügisel jõuab Eestisse maailma suurim kokandussaade «MasterChef». Osalejate registreerimine on avatud, avalikud eelvoorud saatesse pääsemiseks toimuvad juulis ja augustis.

Eelvoorudes valivad kohtunikud välja 12 finalisti, keda ootavad ees põnevad ülesanded. 12-episoodilise sarja võitja saab auhinnaks 10 000 eurot ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli.

«Kõigil Eesti amatöörkokkadel on võimalus panna oma oskused proovile ning välja selgitada, kes neist on parim,“ kommenteeris „MasterChef Eesti“ kohtunik ja saatejuht Orm Oja. „Oled sa jalgpallur, muusik, sekretär, tippjuht või õpetaja – toiduvalmistamises kirglik inimene ei pea olema professionaal ega viljelema kokaametit, et luua aukartust äratavaid roogasid. Seega tasub end igal juhul MarterChef Eesti saates proovile panna,» kutsus Oja üles osalema ja end saatesse registreerima.

Amatöörkokkasid hindavad Eesti kokamaailma tipud

Kes on Eesti parim amatöörkokk, seda asuvad välja selgitama kolm raudset kohtunikku: Eesti tipprestoranide peakokk Orm Oja, pagarite legend Õie Pritson ning taevalike õhtusöökide ja maitsete meister Mihkel Heinmets.

Orm Oja on peakokana viinud tipprestorani NOA Peakoka Saal kolm korda Baltikumi parimaks restoraniks ja hinnatud restoranigiidi White Guide võitjaks ning teinud tuntud restorani La Bottega taas populaarseks. 2019. aastal valis European Young Leaders organisatsioon ta üheks mõjukaimaks noorjuhiks. Ta on kunstirestorani Art Priori peakokk ja ja innovaatilise toiduteenuse Clean Kitchen kaasasutaja. Orm on otsekohese ütlemisega, aga samas väga empaatiline inimene, kel on nii enda kui teiste suhtes kõrged standardid.

Õie Pritson on tõeline koogivõlur, kelle käe all on maitsvad hõrgutised valminud juba üle nelja aastakümne. Õie on olnud Gustav Cafe peakondiiter ja loovjuht alates selle sünnist 2005. aastal, kui Tartus avati Gustavi esimene kohvik Werner. Õie eestvedamisel on saanud alguse kogu Gustavi käsitööna valminud kondiitritoodete maailm, mille kõik maiuspalad saavad enne klientideni jõudmist tema heakskiidu. Pikaajalise panuse ja erakordse pühendumise eest pälvis ta 2019. aastal Eesti Toiduliidult tiitli «Südamega tegija».

Mihkel Heinmets on oma paarikümne aastase karjääri jooksul valmistanud süüa seitsme eri riigi restoranides. Ta on praktiseerinud mitme erineva Michelini tärnidega pärjatud koka ja maailma prestiižseima kokandusvõistluse võitja käe all. Mihkel on aidanud avada mitmeid Eesti tipprestorane ning ta on olnud ka Dinner in the Sky siinse regiooni peakokk. Praegu võlub ta oma toitudega klientide südameid Hiiumaal Kassari saarel enda restoranis iiU mekk.

Avalikud eelvoorud saatesse pääsemiseks toimuvad juulis ja augustis Tallinnas, Tartus ning Pärnus. Saatesse registreerumine ja täpsem info on SIIN.

Avalikud eelvoorud saatesse pääsemiseks toimuvad:

laupäeval, 16.juulil Tallinnas, Viru Toidutänaval Viru Keskuses;

laupäeval, 30.juulil Pärnu Maitsete Uulitsal;

laupäeval, 06.augustil Tartu toidu ja veinifestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles