ETTEVAATUST ⟩ Pikendusjuhtmest alguse saanud tulekahjus sai inimene põletushaavu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pikendusjuhe. Pilt on illustreeriv.
Pikendusjuhe. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Veltman/ Postimees Grupp

Möödunud nädalal oli Kehra korteris tulekahju, mille käigus sai seal viibinud noormees põletushaavu. Tulekahju sai alguse pikendujuhtmest.

Nublu andur edastas korterist tule- ja vingugaasihäire, mille peale reageeris G4Si patrullekipaaž. Paari minuti pärast saadi ka korteri omanikuga ühendust, kes ütles, et kohapeal on tulekahju. Lisaks patrullekipaažile reageeris häirele ka Päästeamet ja kiirabi. Tulekahju oli ühes toas ning korteris viibinud kolm inimest ja koer olid korterist välja pääsenud. Päästeameti arvamusel sai tulekahju alguse pikendusjuhtmest. Korteri üks tuba muutus elamiskõlbmatuks, teised toad said suitsu- ja veekahjustusi.

Kiirabi võttis tervisekontrolli kaasa noormehe, kes magas toas, millest sai tulekahju alguse. Kannatanu sai jalale põletushaavu. «Korteri elanike sõnul äratas neid andur, tänu millele pääseti suurematest kahjudest. Sarnane juhtum, kus nutikas andur päästis maja põlengust oli ka Harjumaal,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Harjumaa eramust tuli neljanda taseme vingugaasi häire, mille peale juhtimiskeskus üritas tulutult kontaktisikuga ühendust saada ning saatis samal ajal välja patrullekipaaži. Kohale jõudnud patrull tundis, et hoone juures on suitsu lõhna. Pärast maja ukse avamist oli näha, et maja on paksult suitsu täis. Patrulli hüüdmise peale tuli aiamaalt maja juurde ka perenaine. Perenaine andis teada, et tegi pliidi alla tuld ja ilmselt küttekolle ei hakanud tõmbama ning ajas suitsu sisse. Toas inimesi ega loomi ei olnud, seega keegi kannatada ei saanud ning kahju ei tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles