Lahtised aknad on roheline tuli varastele! Kuidas sellisel juhul siiski oma kodu kaitsta?

Kodu.postimees.ee
Copy
Ole valvas!
Ole valvas! Foto: Shutterstock

Soojaga võetakse kasutusele kõik meetmed, et enda kodu jahutada. Toa tuulutamiseks jäetakse lahti aknad ja uksed, ega mõelda, et sellega tehakse pahatahtlikke sissemurdjate elu lihtsamaks. Kuidas sellisel juhul siiski oma kodu kaitsta?

Päikeseliste ilmadega ei saa panna pahaks, kui soovid elamut tuulutada ning jätad ka kodust lahkudes aknad kas teadlikult või täiesti kogemata tuulutusasendisse. Lahtised aknad on aga roheline tuli varastele, kes nüüd kõhklemata tegutsema asuvad. Läbi avatud akende on politsei andmetel ka kõige sagedasem viis majja sisse murdmiseks.

Parimaks abivahendiks, kuidas tuulutusasendis akna kaudu sissemurdmist takistada on valvesüsteem, mis annab katsest kohe teada. «Tänapäeval on võimalik aknaraami külge paigaldada andur ka nii, et see võimaldab valve aktiveerimise ka juhul, kui jätad akna tuulutusasendisse. Kohe kui varas akna sisenemiseks avab, aktiveerub häire,» selgitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Kõigest mõni nädal tagasi leidis Tallinna kesklinnas asuvas korterelamus aset juhtum, kus pikanäpumees üritas keset ööd lahti muukida tuulutusasendisse jäetud akent. Õnneks ärkas korteriomanik ragistamise peale üles ja kurjategija ehmus ning jooksis minema. Samas on selge, et selline ehmatus ei takista teda tungimast mõnesse teise elamusse.

Soovitused, mis aitavad tagada turvalisuse:

lukusta välisuks ka siis, kui oled kodus;

kui kodust lahkud või magama lähed, sulge aknad ja lukusta uksed;

veendu enne kodust lahkumist, et sinu vara on turvalises kohas (jalgrattad ja muruniiduk kuuris, auto võtmevaba pult vutlaris);

vargusi aitab ära hoida see, kui paigaldad koju valveseadmed ja kasutad turvafirma teenuseid;

ära jaga infot selle kohta, kui viibid kodust eemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles