L, 3.12.2022

RETSEPT ⟩ Tervislik suvikõrvitsa-juustupirukas teeb nii kõhule kui taljele pai

Kodu.postimees.ee
Tervislik suvikõrvitsa-juustupirukas teeb nii kõhule kui taljele pai
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Suvikõrvitsa-juustupirukas.
Suvikõrvitsa-juustupirukas. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab superlihtsat pirukaretsepti, mis maitseb hästi nii omaette, kui ka salati kõrvale ja täitsa igaks toidukorraks.

Suvikõrvitsa-juustupirukas

  • Umbes 700 g suvikõrvitsat
  • 4 muna
  • 100 g jahu
  • 100 + 50 g riivitud cheddar juustu
  • 200 g kodujuustu
  • Soola-pipart
  • Vormi määrimiseks võid.
  1. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga või spiraliseeri, raputa ohtralt üle soolaga ning jäta see sõelale mõneks ajaks (vähemalt 10 minutit) nõrguma. Seejärel pigista käte vahel suvikõrvitsast välja veel nii palju vedelikku, kui vähegi suudad.
  2. Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning vooderda 26cm koogivorm küpsetuspaberiga ning määri kergelt võiga.
  3. Vahepeal sega omavahel kokku kõik ülejäänud koostisained peale 50 g juustu.
  4. Kui suvikõrvits võimalikult kuivaks väänatud on lisa ka see taignale ning sega kõik võimalikult ühtlaseks.
  5. Kalla segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ning viska ahju, kuni pirukas on mõnusalt kuldne ning läbi küpsenud. Minu ahjul kulus selleks umbes 40 minutit, aga kontrolli igaks juhuks juba varem - ahjud on ju erinevad.
  6. Pirukas maitseb kõige paremini kuni see veel soe on!

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis

Märksõnad
Tagasi üles