Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Tervislik suvikõrvitsa-juustupirukas teeb nii kõhule kui taljele pai

Copy
Suvikõrvitsa-juustupirukas.
Suvikõrvitsa-juustupirukas. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab superlihtsat pirukaretsepti, mis maitseb hästi nii omaette, kui ka salati kõrvale ja täitsa igaks toidukorraks.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 3.06.2022 ilmunud retsepti.

Tegemist on superlihtsa pirukaga, mis ei ole Kadri kinnitusel isegi mitte karjuvalt ebatervislik, sest siia on sisse pandud suur hunnik suvikõrvitsat ning lisaks ka kodujuustu, ehk siis tegemist ei ole puhta süsivesikupommiga. 

«Suvikõrvitsa, mis piruka sisse läks, mina sel korral spiraliseerisin, aga kui sul juhtumisi spiraliseerijat olemas ei ole, siis tegelikult jäme riiv sobib täpselt sama hästi. Väga oluline on pärast riivimist-spiraliseerimist suvikõrvits korralikult sisse soolata, vähemalt 10 minutiks seisma jätta ning siis korralikult kuivaks väänata,» soovitab Kadri.

Suvikõrvitsa-juustupirukas

  • Umbes 700 g suvikõrvitsat
  • 4 muna
  • 100 g jahu
  • 100 + 50 g riivitud cheddar juustu
  • 200 g kodujuustu
  • Soola-pipart
  • Vormi määrimiseks võid.
  1. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga või spiraliseeri, raputa ohtralt üle soolaga ning jäta see sõelale mõneks ajaks (vähemalt 10 minutit) nõrguma. Seejärel pigista käte vahel suvikõrvitsast välja veel nii palju vedelikku, kui vähegi suudad.
  2. Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning vooderda 26cm koogivorm küpsetuspaberiga ning määri kergelt võiga.
  3. Vahepeal sega omavahel kokku kõik ülejäänud koostisained peale 50 g juustu.
  4. Kui suvikõrvits võimalikult kuivaks väänatud on lisa ka see taignale ning sega kõik võimalikult ühtlaseks.
  5. Kalla segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ning viska ahju, kuni pirukas on mõnusalt kuldne ning läbi küpsenud. Minu ahjul kulus selleks umbes 40 minutit, aga kontrolli igaks juhuks juba varem - ahjud on ju erinevad.
  6. Pirukas maitseb kõige paremini kuni see veel soe on!

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis

Tagasi üles