Kokk avaldab kummalise nipi, mille abil kartulid pikalt värsked püsivad

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu/Postimees Grupp

Kui soovite, et kartulid püsiksid kauem värsked, siis on teil õnne.

Kokk Mike, kel YouTubes kanal nimega Kitchen Tips Online, on paljastanud äärmiselt ebatavalise meetodi, mille abil säilivad kartulid toas kuni kümme nädalat.

Esmalt lükkas mees ümber uskumuse, et kartuleid tuleb külmkapis hoida. «Noh, see ei ole tegelikult hea mõte, sest kartulitele ei meeldi külm,» õpetas Mike. «Kartulid eelistavad temperatuuri vahemikus neli kuni kümme kraadi. Samuti meeldib neile niiskus,» lisas ta. 

Mike hoiatas, et valgus võib põhjustada kartulitel roheliste laikude tekke, mis on teadupärast mürgised. Seega soovitab ta neid mugulaid hoiustada kuivas ja jahedas kohas. Ilmselgelt neil, kel luksus keldrit omada, peaksid seda just seal tegema. Kuid mis saab neist, kel keldrit pole? 

Mike õpetab, et tubastes tingimustes tuleb kartulid ühe kihina plaadile või muule tasasele pinnale laotada. Seejärel surub ta selle sahtlisse või kuhugi mujale, kus kuiv ja võrdlemisi jahe, ning kuhu päike ei paista. Kartuleid pesema ei pea, tee seda alles siis kui neid kasutad. 

Kui ostad kartuleid plastpakendis, soovitab Mike selle koju jõudes eemaldada ning käituda eelpool kirjutatud juhiste järgi. «Ma kinnitan teile, et kartuleid ei tohi mitte kunagi hoida pikalt samas kilekotis, milles nad poest koju tulid,» rääkis ta. 

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 04.07.2022 ilmunud artikli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles