Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

HEA TEADA Toiduohutusekspert selgitab, kuidas õigesti puu- ja köögivilju pesta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Suurbritannia toiduohutuseksperdi Michelle Smithi sõnul on puu- ja köögiviljade enne söömist jaheda veega pesemine väga hea hügieeniharjumus. Kodukeemia ja seebid tuleks asjatundja sõnul võrrandist välja jätta.

Parim viis oma puu- ja köögiviljade ohutuks pesemiseks on Smithi sõnul äärmiselt lihtne: kõik, mida vajate, on vesi. Puuviljade ja köögiviljade põhjalik pesemine puhta jooksva vee all peaks vähendama erinevatest pindadest ja mikroobidest tingitud saastumise ohtu.  

«Ma ei soovita puu- ja köögivilju äädika, valgendi või mõne muu poest muretsetud puhastusvahendiga pesta. Puuviljad ja köögiviljad on ju poorsed, kodused pesuvahendid ja seebid võivad viljadesse imenduda ja teid haigeks teha,» selgitas ta kodu- ja sisustusportaalile Apartment Therapy. 

Tagasi üles