KAS TEADSID Igapäevane asjandus, mida Elizabeth II lastel söögilauas kasutada ei luba

Kodu.postimees.ee
Copy
Suurbritannia kuninganna Elizabeth II, 2015. aastal.
Suurbritannia kuninganna Elizabeth II, 2015. aastal. Foto: AFP PHOTO / RONNY HARTMANN/Scanpix

Suurbritannia kuningaperel on rida reegleid, millest siniverelised ei tohi üle astuda. Õhtusöögilauas pannakse need iseäranis teravalt proovile.

Kuningakoja ekspert Gyles Brandreth kiitis ITV «This Morning» saates kuninganna Elizabeth II-st, väites et viimane on tema suur eeskuju kõigis eluküsimustes. Nii meeldib talle näiteks kuninganna söögilaua reegel, mis laieneb nii suurtele kui väikestele.

Elizabeth, kes on harjunud formaalsuse ja rangete etiketireeglitega, eeldab et ka kõik teised kuningakoja liikmed suhtuvad sama tõsidusega pidulikesse õhtusöökidesse. Halvad lauakombed tuleb kuninganna vastuvõtul või õhtusöögil palee ukse taha jätta. Söögilauas tuleb aga rühti hoida ning jälgida, et suu ei jääks einestamise ajal lahti.

Lisaks taunib Elizabeth II söögilauas mobiiltelefone, midagi, millega ilmselt iga teine lapsevanem on pidanud rinda pistma. 

«Ta ei luba ei oma lastelastel ega ka lastelastelastel telefonidega lauas istuda. Kuningannale meeldivad formaalsed õhtusöögid, see omakorda tähendab seda, et ühest pidulikust salvrätikukesest ei piisa, et kuningannale meeltmööda olla, » lisas Brandreth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles