Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab natuke teistmoodi kartulisalati retsepti.
KIIRELT JA LIHTSALT ⟩ Teistmoodi kartulisalat muutub sekunditega peolaua hitiks!
Kadri soovitab suure portsu salatit valmis teha, osa kohe õhtusöögiks süüa ja ülejäänu nädala jooksul näiteks lõunaks kaasa võtta. «Ja et kõik jälle ausalt ära räägitud oleks, siis olen ise korduvalt proovinud seda salatit korraga rohkem valmis teha, et hiljem kaasa võtmiseks ka jätkuks, aga midagi päriselt alles pole veel jäänud,» tõdeb ta.
Hoopis teistmoodi kartulisalat
Vaja läheb:
- 1 kg kartuleid
- 2 keskmist punast sibulat
- 0,5 purki päikesekuivatatud tomateid koos purgis oleva õliga
- 3–4 spl kappareid
- 3 spl teralist Dijoni sinepit
- umbes 1 tl sidrunimahla
- maitseks vajadusel soola
- Aja suures potis, kus hiljem ka salatit kokku segama mahud, soolaga maitsestatud vesi keema.
- Samal ajal tükelda kartulid umbes 3 × 3 cm kuubikuteks. Väiksemad lõikan tavaliselt neljaks, aga sõltub tõesti kartuli suurusest.
- Tõsta kartulid potti ja keeda, kuni need on pehmed. Täpne aeg sõltub sordist ja kuubikute suurusest, seega kontrolli igaks juhuks juba 10 minuti pärast, mis seis on.
- Samal ajal viiluta sibul õhukesteks sektoriteks, pigista sidrunimahlaga üle, mulju korraks kätega läbi ja jäta siis lõikelauale oma aega ootama.
- Kui kartulid on valmis, siis kurna, lase umbes minuti jooksul kuivemaks aurata ja sega siis kohe sibul kuumade kartulite hulka – see muudab need õige pisut mahedamaks.
- Samasse potti lõika kuivatatud tomatid kääridega peenikesteks ribadeks ja lisa ka umbes pool purgis leiduvast õlist.
- Viimasena kalluta juurde kapparid ja sinep, sega kõik ettevaatlikult ja ilma kartuleid liigselt lömastamata läbi ning maitse – kas tahad äkki veel miskit juurde lisada.
- Kui mitte, siis serveeri kas kohe soojalt või hiljem jahtunult (kui selleks ajaks midagi alles on).
Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.