USKUMATU ⟩ Kõige uuenduslikumad robotid, mida majapidamise ja iseenda heaks tööle panna

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
3d rendering robot learning or solving problems
3d rendering robot learning or solving problems Foto: Phonlamai Photo/ Shutterstock

Robotitel on tänapäeval kõikvõimalike erinevaid eesmärke ja funktsioone. Toomegi välja mõned kõige ägedamad uued robotit.

Mure, et robotid võtavad inimeste töö üle, ongi saanud reaalsuseks. Robotite areng on jõudnud nii kaugele, et koduabilist asendab väga edukalt robot ja kunsti enam ei tee ainult inimesed, vaid kas arvutid või siis inimese näoga robotid. Teenindav personal ongi juba mitmes kohas välja vahetatud robotite vastu. Ometi on robotite maailm põnev ja uuenduslikud robotid on võimsad ja muljetavaldavad.

Robot-kokk

Süüa tegev robot on üks uusimaid innovatsioone. Robot suudab valmistada 3000 toitu Hiina toidukoolide standarditele vastavalt. Hiinas on mitmes restoranis vahetanud robotid välja inimesed ja teevad töid, mida varem tegid kokad ja teenindajad.

  • Moley- robotköök, millel on justkui kaks kätt ja ta teeb süüa sinu eest. Ta oskab õppida uusi retsepte ja koristab enda järelt.
Foto: Moley Robotics / Scanpix


Kunstnik-robot

Robotid töötavad tänapäeval nii näitlejate, maalikunstnike kui ka heliloojatena. On mitmeid teatrietendusi, kus ainukeseks laval olijaks on robot. 

  • Ai-Da- Robot, kes näeb välja nagu inimene ja joonistab, kasutades kaameraid, mis on ta silmades. Robot reisib maailmas ja teda saab vaatamas käia.

    Ben Stansall/ Scanpix

Robot-koduabiline

Koduabilisest roboteid on erinevaid, igapäevaselt on mitmetel kasutusel kas robottolmuimejad, aknapesu robot jne, aga on olemas ka multifunktsionaalsed robot-koduabilised, kes oskavad koristada, asju liigutada ja kohvi tuua. Koduabilistest robotid õpivad koguaeg uusi teadmisi ja kohanevad koristamisega, et kus mis käib, järjest paremini.

  • Amazon Astro- robot rataste ja silmadega, on kodus seltsiks, näitab videosi, saab kasutada videokõnede tegemiseks ja tal on olemas väljaulatuv kaamera, et vaadata näiteks, kas oled pliidi sisse jätnud.

    Scanpix

  • Aeolus- multifunktsionaalne robot, kes aitab erinevate ülesannetega kodus. Ta võib tuua toitu, koristada, otsida kaduma läinud asju ja tuua sulle juua. AI õpib jooksvalt sinu elustiili kohta ja oskab sind rohkem tundma õppides paremini aidata.
  • Asus Zenbo- perekonna sõber, kes aitab majas kõikvõimalike asjadega, ta töötab turvasüsteemina, on köögis abiliseks ja teeb perepilte. Ta oskab helistada, videosid teha, lugusid rääkida ja muusikat mängida.

    TYRONE SIU/ Scanpix

Assisteerivad robotid

Robotid on arenenud nii kaugele, et neid saab kasutada aitamaks inimesi, kellel on puue või invaliidsus. Robot võib asendada kehaliikmeid, toetada füüsilist võimekust peale mingit vigastust ja võimaldada kehal teha tegevusi, mida ilma abita keha ise teha ei suudaks.

  • Romeo- Inimsuurune robot, kes on disainitud aitamaks vanainimesi uste avamisel, treppidest käimiseks, asjade kätte saamiseks ja muudes toimetustes, millega on endal raske toime tulla.
  • Ubtech Walker- Robot, kes oskab käia ise treppidest ja on valmis aitama igapäeva toimetustega. Võib teha koduabilise ülesandeid, öelda, mis ilm on, ulatada vihmavarju. Robot oskab ka tantsida, videokõnesid teha ja palju muud.

    John Locher/ Scanpix

  • Robear- Robot, kes on disainitud selleks, et aidata inimesi tõsta voodist ratastooli ja vastupidi. Robot näeb välja nagu suur karu.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles