OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ «Kõik, mil juured all, on hukule määratud!»

Kodu.postimees.ee
Copy
«Oma tuba, oma luba»
«Oma tuba, oma luba» Foto: Kristina Herodes / Madis Kartau

Triin, Kristina ja Madis istuvad maha, et rääkida taimedest – neist, mis neil kodus ilutsevad või hinge heidavad, kasvavad peenras või tuleb kraavist varastada.

Toataimede hingeelu ja nende kasvatamise käpardlikkuse üle arutades, põrutas Triin kohe, et tema toataimed on kõik hukule määratud. Triin meenutab korda, mil reisil olles naabrimees ta taimi kastmas käis ja kirjeldas neid sõnaga porgandipealsed. Eos sünge saatusega taimed ei paista aga Triini takistamast neid ostmast, kuid Kristina läheneb olukorrale, võiks öelda, et praktilisemalt. 

Saates räägib Kristina, et kuigi tema ema suudab iga sureva hapnikumasina teispoolsusest päästa, siis temast endast läks see geen kaarega mööda. Kodus tal taimi väga ei ole ja need vähesedki olla Kristina kaasa hoole all. Tungivat vajadust näpp mulda panna või peenar rajada tal igatahes ei ole, kuid Kristina kahtlustab, et ilmselt lajatab see suure malakaga teda paari aasta pärast.

Madise ahjumonstera. Teist monsterat hoiab ta teleka taga, kuna miskipärast talle tohutult meeldib seal kasvada. 
Madise ahjumonstera. Teist monsterat hoiab ta teleka taga, kuna miskipärast talle tohutult meeldib seal kasvada. Foto: Erakogu

Madisel on toataimedega parem seis. Neid on tal kahekümne kandis, aga täpset numbrit ei oska ta isegi välja tuua. Emaga hiljuti rääkides jõudis ta järeldusele, et on hakanud vananema, kuna maapoisi soov olla kahekümnendate algul ümbritsetud asfaldiga, on asendunud tungiva vajadusega peenar rajada.

Kuigi kolm saatejuhti lähenevad tänasele teemale erinevalt, leidub üks asi, mis neid kolme ühendab – Eva Luigas. Kõik on «Maahommiku» saate staari tulihingelised fännid ja vaatavad religioosselt iga osa. Kristina on käinud isegi Eva loengus, kust lahkus tarkusega, et toidupoodides müüdavatest taimedest tuleb suure kaarega mööda minna, kuna need olla kõik hukule määratud. 

Madis küll Evaga isiklikult kohtunud ei ole, aga meenutab lõbusat osa «Maahommiku» saates, kus aiandusekspert keris euroaluse ümber nööri ja kinnitas selle ümber oma vöö ning kappas peenras ringi, et see tasaseks teha. Olla väga lõbus vaatepilt olnud. 

Põnevaid jutte tubastest saavutustest ja läbikummumistest, aias askeldamistest, sellest, miks pihlaka õitsemine on kartuli jaoks oluline ning mida paneksid saatejuhid kasvuhoonesse kasvama jagub saates küllaga.

Tänane saade on salvestatud nüüdseks juba enam kui kuu aega tagasi, seega on nii mõnigi saates üles tulnud probleem lahenduse saanud. Jah, Madis sai omale lõpuks peenra...

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga teisipäev. Saateid saab kuulata Postimehe PleieristSpotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles