KÕIK KAUBAKS ⟩ Pikanäpumehed käivad ehitusjärgus hooneid riisumas

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ehitusplatsid on jätkuvalt pikanäpumeeste lemmikud ja varaste saagiks langeb kõik, mis valveta jäetud. Möödunud nädalal toimetasid vargad nii Tallinnas, Tartus kui ka Jõhvis.

Videokaamerate analüütika fikseeris Jõhvis ehitusplatsil kahe isiku liikumise, millele reageerisid G4Si patrullekipaažid ja informeeriti ka Jõhvi politseid. Platsi kõrvalt põõsast leiti kaks tühja plastikkanistrit ja Tallinn-Narva maantee ääres nähti ühte sõidukit kiiresti ära sõitmas. Patrull koos politseiga kontrollis territooriumil olnud sõidukeid, mis olid korras, kütusepaagi korgid terved ja kütuseloike maas polnud. Seega hoidis ekipaaži kiire reageerimine kütusevarguse ära.

«Jõhvis reageeris patrullekipaaž hiljuti ka sissetungihäirele, kui laohoonesse oli sisse murtud. Koostöös politseiga peeti hoone katusel kinni kaks meesterahvast ja territooriumilt leiti kotid vasktraadiga, mida vargad eeldatavalt kaasa soovisid haarata,» selgitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Tartus toimus ehitusterritooriumil samuti vargus. Klient ei pannud territooriumi õhtul valvesse, sest hilja õhtuni olid hoones koristajad ja varahommikul pidid tulema ehitajad. Vahepealsel ajal käisid aga objektil võõrad isikud.

«Videosalvestusi vaadates on näha, kuidas kaks meest jalutasid territooriumil. Nad käisid nii soojakute juures kui ka ühes hoones sees. Sündmusega seotud üksikasjad on selgitamisel,» ütles Tuul. Ka Tallinnas oli tema sõnul ehitusjärgus hoones juhtum, kui uksel olev tabalukk lõigati läbi ning seest varastati tööriistu. Seega kõik ehitus- ja tootmisettevõtted peaksid kindlasti läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles