TERVIS TULEB Eestis valminud uued seenejoogid vallutavad maailma

Kodu.postimees.ee
Copy
Uued seenejoogid kavatsevad laia ilma vallutada.
Uued seenejoogid kavatsevad laia ilma vallutada. Foto: Erakogu

Kodumaine biotehnoloogiale ja rohelisele innovatsioonile keskenduv idufirma Chaga tutvustab piloodina partnerlust Mindvalleyga ning valmistas 2 uut funktsionaalset seenejooki, mis põhinevad tuntud meditsiiniseentel Lion’s Mane’il ja Chagal. Tegemist on strateegilise sammuga sisenemisel uutele eksporditurgudele USA-s ja Kanadas.

Chaga ja Mindvalley otsustasid pilootprojekti raames koostööd teha ning Chaga töötas Mindvalley ülikooli jaoks välja kaks uut funktsionaalset seenejooki, mis põhinevad Lion’s Mane'il ja Chagal. Mindvalley ülikoolis on osalejatel suurepärane võimalus avastada täielikult uusi Chaga ja Lion’s Mane funktsionaalseid jooke, millele pole lisatud suhkruid.

Chaga töötas Mindvalley ülikooli pilootprojektina välja 2 uut seenejooki: esimene sisaldab lõvilakka (Lion’s Mane), ingverit, pressitud õunamahla ja mett ning teine Chagat, pressitud mustasõstra mahla, ürte ja mett.

Teadaolevalt sisaldab chaga 200 bioaktiivset ainet. Esimesed teadusuuringud näitavad potentsiaali, et chagal võib olla tugev antibakteriaalne, seenevastane ja põletikuvastane toime. Mesi sisaldab rohkem kui 200 keemilist ühendit, millel on mõju tervisele. Lõvilakal on sügavad juured traditsioonilises hiina meditsiinis. Tänapäeval on sellel mälu ja keskendumisvõime parandaja maine ning selliseid omadusi on tunnustatud ka teaduses ja uurimistöödes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles