Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lõbus reede: imelihtne ja suvine alkoholivaba bool peolauale

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suvel, eriti palava ilmaga, on oluline vedelikke juua. Peolauale võib igava vee asemel midagi särtsakamat serveerida. Miks mitte, üks magus ja jahutav bool? Siin on imelihtne booliretsept, mida tasub proovida. 

Vaja läheb:

  • Maasikad
  • Arbuus
  • Tükeldatud ananassi konserv
  • Sidrun või laim
  • Vesi
  • Jää

Tee nii:

Lõika maasikad ja arbuus ampsusuurusteks tükkideks ning pane ilusasse anumasse, näiteks kann, millest jooki serveerid. Lõika juurde mõni sidruni- või laimiviil ning lisa needki. Ava ananassikonserv ning kalla kogu selle sisu samuti väljavalitud anumasse. Puuviljasegu peaks täitma vähemalt veerandi anuma mahust. See, kui palju üht või teist puuvilja joogi sisse paned, jääb valmistaja otsustada.

Kalla kogu kupatusele peale vett, see võib olla mulliga või mullita, ja jääd. Lõpetuseks suru jooki paar piparmündivart ning sega. Aseta joogianum hea ligipääsevusega kohta, et külalised ise oma klaasi täita saaks. 

Tagasi üles