Üksinda kodus friikartuleid teinud mudilased pääsesid napilt vingumürgitusest

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

14. juulil kell 12:43 sai Häirekeskus teate, et Lasnamäel Võru tänava 9-korruselise kortermaja 5. korruse korteris läks pliidil põlema toiduõli. Helistaja sõnul on lapsed üksi kodus.

Päästjate saabudes selgus, et lapsed olid teinud friikartuleid ja õli läks põlema, kuid nad ise olid juba majast välja saanud ja eelnevalt ka aknad avanud. Päästjad kustutasid põlengu ning asusid ruume ventileerima. Kohale saabunud kiirabi toimetas vingu sisse hinganud lapsed lastehaiglasse kontrolli. Toidupõlengust tekkinud suits oli tunginud ka kõrvalkorteritesse, mille üks elanik vajas samuti meedikute abi. Päästjad tuulutasid korterid ja trepikoja ning kontrollisid korterid üle. 

Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, sest kuumenev toit võib süttida ning süüdata ka ümbruse. Ühtlasi võib ruumides viibiv inimene sisse hingatavast mürgisest suitsust tõsiseid tervisekahjustusi saada. Köögis peaks käepärast olema tulekustutustekk või tulekustuti, mis on mõeldud ka õli kustutamiseks. Kindlasti peab kodus olema õigesti paigaldatud ja töökorras suitsuandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles