NÄDALA RETSEPTID Mis on hapupiimapodi? Proovi saaremaist suvekööki

Kristina Madisson-Laht
Copy
Delikatess: võis praetud lest. FOTO: Pasi Kokko
Delikatess: võis praetud lest. FOTO: Pasi Kokko Foto: Pasi Kokko

Praelest on Saaremaa suvedelikatess, leiab saaremaiste juurtega toidutoimetaja Rita Osa.

Suvise magusroa saab leivast, hapupiimast, suhkrust ja marjadest.

Naine jagab söögivalmistamise vaimustust fotograafist kaasa Pasi Kokkoga.

Tuhlis ja nott, hapupiimapodi, keedetud lest ning pannileib on saaremaiste toitude nimed, mis pakuvad Oma Maitse lehekülgedel efektset koogi- ja kokakunsti tarkust jagavale Rita Osale siiani rõõmsat äratundmist. Nagu paljudel, on ka tema armastus toidu ja selle väikeste imede vastu seotud kodu ja inimestega. Saaremaal lapsepõlvesuved veetnud toidutoimetaja sõnul pärineb tema kirg kokkamise vastu lapsepõlvest, kus teda mõjutasid nii ema kui ka vanaema, kelle toidulaud oli alati lookas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles