NÄDALA TOIDUKOHT Viru keskus: Meil kahvliäärsel «tänaval» (1)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Viru keskuses toidutänav laiutab 1500 ruutmeetril ja seal saab hommikul kella üheksast õhtul kella kümneni valida põnevaid roogi lausa 15 söögikoha menüüdest.
Viru keskuses toidutänav laiutab 1500 ruutmeetril ja seal saab hommikul kella üheksast õhtul kella kümneni valida põnevaid roogi lausa 15 söögikoha menüüdest. Foto: Eero Vabamägi

«Ela natuke!» meelitab aeg-ajalt üle Viru keskuse kõlav raadioreklaam ostlejaid astuma sisse Toidutänavale ning lubama seal endale näiteks desserti. Toidutänav olla Eestis ainulaadne, kuid «rahvusvaheliselt tuntud Food Halli kontseptsiooni» järgiv, lausa varahommikust hilisõhtuni olla seal võimalik leida endale 15 söögikoha menüüdest midagi meele- ja suupärast.

Plakatid, millega keskus üle külvatud, jutustavad turundusteksti toiduga mängimisest ning ega ka visuaal alla jää: silmatorkavate kõrvaehete ja trendikalt kaadrist välja kõõritavate pilkudega luukõhnad modellid taidlevad värvifotodel külluslike salatikaussidega ja katsed möödaminnes endale ka rammusaid krevette suhu torgata näivad olevat itsitamise kõrval täiesti kolmandajärgulise tähtsusega. Jääb mulje, et Toidutänav üritab end positsioneerida paigakesena jõukama- ja moodsamapoolsele elunautlejale, kel aga napib teadmist, mis talle täpselt maitseda võiks – või kuidas kaugete maade road tegelikult mekkima peaks.

Kes Toidutänavale sammud seab, võib arvestada küll tänavasaginaga (einestajaid on palju ning ka kokad säristavad roogasid peaaegu kliendi silma all), kuid kindlasti ei ole tänavatoidule vastavad hinnad. Hinnad on tänavatoidu kohta suisa väga kõrged – ütleks juba, et juba ühed kõige kõrgemad maailmas –, sellal kui selvekontseptsioon veeretab enda teenindamise osavalt klientide kaela.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles