EKSPERIMENT ⟩ Pead, tiivad ja koivad! Millised putukad viivad keele alla ning mis elajad kurku kinni jäävad?

Copy

Räägitakse, et putukad on tulevikutoit. Aga kuidas need elajad maitsevad? 

Asjast saab kõige paremini sotti, kui ise proovid. Selleks saatsid meile putukaid Green Bite ja Umami. Green Biteist öeldi juurde, et putukate söömine on mõistlik tegevus. Näiteks on kilgid väga kõrge toitaineväärtusega, olles kvaliteetse ja kergesti omastatava valgu allikas. 

Lisaks kulub putukate kasvatamisele kordades vähem ressursse kui lihaloomadele. Green Biteist toodi näiteks, et puhtas ja kontrollitud keskkonnas kasvavad kilgid vajavad lausa TUHAT korda vähem vett kui sama massi veiseliha tootmiseks kulub.

Vaata videost, kuidas putukad maitsesid!

Järgnevalt on välja toodud videos maiustatud tooted:

Tšillid kilgileivad

Kilgileivad.
Kilgileivad. Foto: Green Bite

Krõbedad kilgileivad, millele annavad särtsu Läänemaal kasvatatud tšillid. Kilgileivad on arendatud koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse (TFTAK) teadlastega ning valminud Eestis käsitööna. Kilgileib on suurepärane tervislik vahepala lõunapausil ja sobib ideaalselt suupistelauale nii eraldiseisvalt kui kaetud suupisteleivana. 

Kilgileivad saab endale soetada Green Bitei koduleheküljelt SIIN.

Kilgisnäkk – sinepine peekon

Kilgisnäkk.
Kilgisnäkk. Foto: Green Bite

Eestis kasvatatud kilkidest valmistatud suupiste, mil kõrge valgusisaldus. Kilgisnäkid on keskkonnasäästlikud, üdini tervislikud, gluteeni- ja suhkruvabad. Kui otsid midagi, millega kartulikrõpse asendada, siis ehk leiad lahenduse just kilgisnäkist. Ühest pakist leiab 25 grammi kilke, mida on küll ja rohkem, et teistega jagada!

Sinepi- ja peekonimaitselist kilgisnäkki saab osta Greeni Bitei koduleheküljelt SIIN.

Kilgisnäkk – hapukoore sibula

Kilgisnäkk.
Kilgisnäkk. Foto: Green Bite

Ka see krõbe amps on Eestis kasvatatud kilkidest valmistatud. Omadused samad, mis eelnimetatud kilgisnäkil, kuid maitse on erinev. Veel võib välja tuua, et antud suupisted sisaldavad B12 vitamiini, mis tootja sõnul vähendab väsimust ja kurnatust ning aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitusele.

Hapukoore- ja sibulamaitselisi kilgisnäkke saab osta Green Bitei koduleheküljelt SIIN.

Kilgibatoon «Bug Challenge»

Kilgibatoon.
Kilgibatoon. Foto: Green Bite

Toitainetest pakatav batoon on äärmiselt keskkonnasõbralik loomse valgu allikas. Kilgid vajavad märkimisväärselt vähem ressursse kui tavapärased valguallikad, näiteks veised. Kilgid on rikkad ka kasulike vitamiinide, mineraalide ja oomega-3-rasvhapete poolest.

Kilgibatooni saab osta Green Bitei koduleheküljelt SIIN.

Kilgibatoon «Raw Power»

Kilgibatoon.
Kilgibatoon. Foto: Green Bite

See paleo-toorbatoon on aktiivse elu kütus! Ideaalne kaaslane spordisaalis, matkal, rattasõidul, jooksurajal ja kõigil aktiivsetel seiklustel, mil suur valgu- ja kiudainesisaldus.

Kilgibatooni saab osta Green Bitei koduleheküljelt SIIN.

Küüslaugu ja Provence'i ürtidega maitsestatud jahuussid

Jahuussid.
Jahuussid. Foto: Jimini's

Euroopa Liidus kasvatatud ussikestest, mis Prantsusmaal praetud, maitsestatud ja pakitud, 15-grammine pakike usse. Mahedamaitselised tõugud on suurepärane viis teha tutvust söödavate putukate maailmaga. Maitsestatud tõugud sobivad hästi sõpradele pakutavale suupistelauale teiste snäkkide kõrvale või nende asemel.

Usse saab osta Umami kauplustest Tallinnas ja Tartus ning veebipoest umami.ee (usside ostulink on SIIN) kui ka tootja Jimini'si koduleheküljelt. 

BBQ-kastme ja grillsibula maitselised kilgid

Kilgid.
Kilgid. Foto: Jimini's

Klassikaline BBQ-kastme ja sibulamaitseline kilgisnäkk. Ühes pakis 15 grammi toodet. Tegemist on ühe Jimini'si populaarseima tootega ning on tootekataloogis olnud alates aastast 2014. Ühest pakist piisab kuni kahele krõbistamiseks.

Kilke saab endale soetada Umami kauplustest Tallinnas ja Tartus ning veebipoest umami.ee (kilkide ostulink on SIIN) ja tootja Jimini'si koduleheküljelt.

Pipra ja kuivatatud tomatiga maitsestatud rändtirtsud

Rändtirtsud.
Rändtirtsud. Foto: Jimini's

Rändtirtsud on juba gramm suurem amps, mis koos pea ja tiibadega kurgust alla libistada. Ühest pakist piisab kahele inimesele krõbistamiseks. Soovi korral võib enne söömist eemaldada tirtsu tiivad.

Tirtse saab endale soetada Umami kauplustest Tallinnas ja Tartus ning veebipoest umami.ee (tirtsude ostulink on SIIN) ja tootja Jimini'si koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles