Eksperdid ütlevad, mis on parim ja halvim aeg toa- ja õuetaimede kastmiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Hommik on parim aeg õuetaimede kastmiseks.
Hommik on parim aeg õuetaimede kastmiseks. Foto: Pexels / CC0 Licence

Olenemata sellest, kas kasvatad taimi toas või õues, tuleb nende kastmisel olla hoolas ja teha seda regulaarselt. Veelgi parem, kui teed seda tööd aegadel, mida eksperdid soovitavad. 

Parim aeg toataimede kastmiseks

Toataimede puhul kehtib rusikareegel, et neid tuleb kasta hommikuti. «See annab veele piisavalt aega, et see taime juurteni enne keskpäevast päikesekiirgust jõuaks,» ütlesid Kate Fergason ja Lila Sullivan, orgaanilist väetist valmistava kaubamärgi Flourishi kaasasutajad.

«Soovitame vältida toataimede õhtuti kastmist, kuna on vajalik, et toimuks mõningane aurustumine,» jätkasid nad ning lisasid, et vastasel juhul on risk, et muld muutub liigniiskeks, mis omakorda mõjub taime juurtele halvasti.

Parim aeg õuetaimede kastmiseks

Õues tuleb taimi samuti võimalusel hommikuti kasta. «Hommik on parim aeg õuetaimede kastmiseks. Halvim on keskpäev, mil päike on kõige kõrgemal,» ütleb aiandusekspert Megh Wingenfelt Martha Stewartile. 

«Hommik on kastmiseks parim aeg, kuna siis on veel piisavalt aega, et juurteni jõuda ning taimel see endasse imeda,» jätkab ta ning lisab, et kasta pole ju mõtet, kui keskpäevane päike selle kohe ära aurustab. Lisaks soovitab ekspert olla kastmisel hoolsam ja sihtida taime ümbrust, mille all on juured. 

Kui hommikul õuetaimi kasta võimalik ei ole, siis soovitab Wingenfelt teha seda õhtul. Siiski ei olla keskpäevane kastmine taimele surmaotsus, kui seda teha harva.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 26.07.2022 ilmunud loo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles