OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ «Mida vanemaks saad, seda rohkem ihkab näpp mulda – nagu hakkaks endale hauda kaevama!»

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tänase osa teema on aed ning Triini, Kristina ja Madise aiandusoskused või nende puudumine. Aiapidajaid on saates kaks – Triin ja Madis. Kristinal oma aeda ei ole, tema piirdub vanemate iluaia imetlemisega.

Triini aialapp ei ole suur, kuid see-eest oma. Vahel jääb küll viitsimisest puudu ning hiljuti sõi vares ta kressidki ära, kuid ega see takista teda istutamast. Prantslasest naabripoiss on aga eriti usin aednik. Mulda on ta pistnud igasugu põnevaid seemneid, üks neist peen prantsuse kapsas, mida tema sõnul Eestis ei müüda. Triin aga kahtlustab, et suure õhinaga, on kutt ilmselt Rakvere raipe mulda susanud. 

Ise peab Triin end võrdlemisi käpardlikuks aednikud, emalt ta seda geeni ei saanud. Sama naabripoiss läks vahepeal kolmeks nädalaks reisile ja palus Triinilt, et ta tema aial silma peal hoiaks. «Kõigi nende majaelanike seast suutis ta kõige käpardlikuma aiapidaja leida. Õnneks on vihma sadanud, ehk jäävad ellu, aga tema paprikad ei näe küll head välja,» räägib Triin. Eks näeb mis prantslase peenest kapsast saab. 

Madis on seevastu võrdlemisi värske aiakasti omanik, mille ta ühte Tallinna kogukonnaaeda sai. Pikalt on ta päris oma peenart tahtnud, nüüd selle sai. Pole küll päris peenar oma koduakna alla, kuid ajab asja ära küll. Saade sai tänaseks salvestatud pea kuu aega tagasi, ning Madis kinnitab, et isegi Triini lootusetus seisus tomatitaimed hakkasid ta kastis kasvama. 

Madise kast möödunud nädala seisuga. Pöörakem tähelepanu pildi vasakus nurgas ilutsevatele tomatitaimedele, mis said teispoolsusest päästetud.
Madise kast möödunud nädala seisuga. Pöörakem tähelepanu pildi vasakus nurgas ilutsevatele tomatitaimedele, mis said teispoolsusest päästetud. Foto: Erakogu

Saates saavad vastuse mitu olulist küsimust. Miks tuleb räimerümpi tomatite alla visata? Miks Triini isa murutraktor tol saatuslikul päeval TEGELIKULT katki läks? Ning kust saab tasuta hobusesõnnikut! Lisaks on Madisel varuks hiljuti õpitud nipp, kuidas peenrad ilma sekkumata niisked hoida. 

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris igal teisipäeval. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist SIIN ning Spotify ja Apple Podcasti vahendusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles