NÄDALA RETSEPTID ⟩ Koogikaardile pudenevad suvemarjad. Neli lihtsat marjakooki

Britt Rosen
Copy
Kiire suvine marjakook, kus üheks kihiks võib osa marju purustada koos suhkruga või ilma toormoosiks.
Kiire suvine marjakook, kus üheks kihiks võib osa marju purustada koos suhkruga või ilma toormoosiks. Foto: Õnne Tikerpalu

Pohlatare perenaine Õnne Tikerpalu pani oma kookidest ja küpsetistest esimese retseptiraamatu.

Paljud marjakoogid sobivad ka talve, kui marju on sügavkülma varutud.

Hea, kui koguste mõõtmiseks on kodus köögikaal.

Maasikatoormoosi vastu ei saa miski, kinnitab Pärnu külje all Tammistes asuva Pohlatare perenaine Õnne Tikerpalu, kui pere suvise marjamagusa edetabeli tippe loetleb. Muidugi läheb palju marju aias või metsas otse põske – ikka see, mille kõrghooaeg parasjagu käib, räägib naine, kes oma koduköögis küpsetab tellimisel nii magusat kui ka soolast ja jagab toidukoolitustel küpsetamistarkust teistelegi. Tema küpsetiste ja kookide retseptivaramu ulatub toekatest kringlitest peenemate pulmatortide ja hõrkude koogikesteni. Sellest kõigest väiksema, kuid enda sõnul emotsionaalselt toredama osa mahutas ta ka hiljuti ilmunud raamatusse «Õnne koogid ja küpsetised».

Raamatukaante vahele sai ekstravagantse Snickersi-rullbiskviidi, pehme piimasaia või mahlakate pannipirukate sekka ka üks marjakuude lemmik, lihtne ja kiire kohupiima-purukook, kus kohtuvad kolm Õnne Tikerpalu suursoosikut: kohupiim, võine purukiht ja pohlad. «Sellega olen otsekui tagasi lapsepõlvemaal,» meenutab ta aastatetaguseid aegu vanaema juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles