OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ «Ema, ma tulen nüüd koju tagasi, sest ma ei saa enam hakkama!» (2)

Copy
«Oma tuba, oma luba»
«Oma tuba, oma luba» Foto: Kristina Herodes / Madis Kartau

Triin, Kristina ja Madis arutlevad saatuse valitud teemal. Kelle näoga fortuuna seekord küll olla võiks?

Oma toa lapsed teevad tagasivaate möödunud talvele ja sellega kaasnenud energiakriisile. Vaevu-vaevu üle elatud krõbedad talvekuud on jätnud silmnähtava jälje nii meie rahakotti kui hingeellu. Olukord on sedavõrd nutune, et vorsti me oma leiva pealt enam ei leia.

Madisel on nukrast seisust hoolimata üks lootuskiir tulevaks talveks siiski olemas: ta jagab kodu nutika radiaatoriga, mis keedab, koob ja küpsetab. Kui Kristina unistab päikesepaneelidest ja mis tahes taastuva energia allikast oma kodus, siis Madis on valmis kasvõi terve tagahoovi tuulikutega katma – peaasi, et lageda taeva alla ei jääks! Olukorra tõsidust näitab ilmekalt seegi, et Madis on toasooja nimel nõus oma monsterast loobuma.

Triin, paadunud korilasena, käib see-eest juba aastaid mööda parke küttematerjali hankimas. Teab ta midagi, mida meie veel ei tea? Möödunud talve pimeduses veetnud Triin kaalub ühe variandina muuseas ka oma korteri väljaüürimist ja keldrisse kolimist. Ka propeller katusel on midagi, millega Triin on valmis oma elu jagama. Ühtlasi paljastab ta, et on Eesti moodsaimas meediamajas pannud silma peale ühele avamata soolapakile. Kes ees, see mees, kallid kollegid!

Võluvitsa me energiakriisi lahenduseks paraku ei leidnudki. Kui muud üle ei jää, kaaluvad Madis ja Kristina vanematekoju naasmist. Triinil nii palju südant ei ole.

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris igal nädalal. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles