ETTEVAATUST Suurim viga, mida hakkliha sulatamisel tehakse (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas teadsid, et hakkliha sulatamisel tuleb ettevaatlik olla, sest vale sulatusmeetod võib toidu rikkuda? Halvimal juhul võib see isegi toidumürgituse tekitada.

Sea-, veise ja kanahakkliha on eestlaste seas populaarne tooraine, mida paljud ostavad mitu pakki korraga. Tavaliselt pannakse suurem kogus liha sügakülma, et seda sealt siis vajadusel võtta ja sulatada. Hakkliha sulatamisel tasuks aga paar olulist reeglit kõrva taha panna.

Hakkliha, mille sügavkülma paigutad, peaks võimalikult värske olema. Kui selle kõlblikkusaeg on aga juba kukkunud või kohe kukkumas, tuleks toode kohe ära kasutada ning seda pole mõistlik enam sügavkülma panna. Ka lahtisena ostetud hakkliha tuleks ära kasutada ostupäeval.  

Tagasi üles