Unusta praadimine! See salanipp muudab peekoni eriti hõrgult krõbedaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Peekon on pretensioonikas tooraine, mida on üpris lihtne tuksi keerata. Selleks, et praetud peekon mõnusalt krõbe ja hõrk jääks, võid proovida alljärgnevat praadimisvõtet.

TikTokis laineid lööv kokk Roice Bethel jagab oma kanalil eriti krõbeda praepeekoni saladust. Betheli kinnitusel on see lollikindlaim viis mõnusalt krõbeda peekoni saamiseks.

Nimelt soovitab kokk peekonit praadides katta pannipõhi õhukese veekihiga, mis takistab peekonil ülemäära kiiresti valmimast. Vee lisamine pannile aitab ennetada ka rasvapritsmeid, mis võivad olla väga ebameeldivad ja ohtlikud, kirjutab New York Post.

@noflakeysalt My Bacon is CRONCHY! #bacon #baconsquad #cookinghacks #foodhacks #learnontiktok #learnhowtocook ♬ Blue Monday - New Order

Koos veega praetud peekon jääb klassikalisel moel praetud peekonist oluliselt krõbedam. Peekoniviilude konsistents on tugevam ning need ei lagune nii kergesti.

«Peekon muutub mõnusalt krõbedaks hetkel, kui vesi pannil on täielikult aurustunud. Sellisel viisil valmistatud peekon ei ole üleküpsenud ega kõrbenud. Peekonis sisalduv rasv sulab täielikult ning jätab peekoniviilud mõnusalt krõbedaks,» selgitab Bethel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles