Mida arvata? Nimekas moemaja tõi turule maailma kalleima «prügikoti»

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuntud Hispaania moemaja saab hiljaaegu poelettidele jõudnud koti pärast klientidelt pragada.

Trash Pouch (tõlkes: rämpsupaun) nime kandev kott on disainerite sõnul sõna otseses mõttes prügikotist inspireeritud. Kiire pilk moemaja vaimutööle ütleb aga ilmselt rohkem kui tuhat sõna. 

Luksusmoemaja uusim «moeröögatus» on valmistatud vasikanahast ning kaunistatud peenelt tikitud logoga.  «Ma ei saanud jätta kasutamata võimalust luua maailma kõige kallim prügikott, sest kes meist ei armastaks moeskandaali,» küsis Balenciaga loovjuht Demna Gvasalia.

Aasta alguses Pariisi moenädalal esmakordselt avalikkuse ette jõudnud kotid on müügis neljas erinevas värvitoonis: valikus on must, valge, sinine ja kollane kandekott. Maailma kalleima «prügikoti» eest küsitakse 1790 dollarit ehk veidi enam kui 1748 eurot, vahendab New York Post.

Netirahvale hambu jäänud kott tekitab ühteaegu nii hämmingut kui mõistmatust. Leidub ka neid, kellele kirvehinnaga kott nalja pakub. 

«Hmm, see on tõesti väga ebaviisakas lähenemine,» arvas üks netikommentaator. «See narrimäng hakkab juba vaikselt närvidele käima,» arvas veel teinegi. 

«See peab mingisugune sotsiaaleksperiment olema,» ei suutnud kolmas Balenciaga prohmakat ära imestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles