Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

EKSPERT HOIATAB Ega ometi sina kohviga seda viga ei tee?

Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kallinev kohv paneb paljusid mõtlema erinevatele võimalustele, kuidas kohvi ostmisel ja valmistamisel raha kokku hoida. Kas kohvi raiskamist saab vähendada, kui pooleli jäänud jooki uuesti soojendada? 

Toiduainete hinnatõus mõjutab paljude igapäevaelu ja kajastub nende rahakotis. Ka kohvi maailmaturuhind on olnud tõusuteel. Näiteks kevadel maksis toorkohv väidetavalt kuni kaks korda rohkem kui aasta tagasi. Maailma suurima kohvitootmisriigi Brasiilia kohvitootmistingimused on tõstnud kohvi hinda.

Üle viie-kuue euro maksev kohvipakk paneb paljusid mõtlema, kuidas selle armastatud joogi pealt kokku hoida. Nende hindade juures tilgub süda lausa verd, kui tassi unustatud kohv tuleb kraanikausist alla valada. Paljud aga ei raatsi kohvi minema visata – neil on kiusatus see mikrolaineahjus uuesti üles soojendada.

Tagasi üles