NÄDALA RETSEPTID Naudi augustivärvilist kööki: marineeritud suvikõrvits, grillitud köögiviljad, imelihtne värske kartuli salat

Britt Rosen
Copy
Augustis valitseb köögis aedviljade kuldaeg. FOTO: Kaie Hakonen
Augustis valitseb köögis aedviljade kuldaeg. FOTO: Kaie Hakonen Foto: Kaie Hakonen

Värske aiakraami toiteväärtus ja maitse on praegu kõige parem, sõnab tervisetreener ja toidukoolitaja Kaie Hakonen.

Tomatit ainult basiilikuga paari pannes saab eriti maitsva salatikoosluse.

Suvikõrvits on üks mitmekülgsemaid köögivilju, sobides jooki, salatisse ja kooki.

Magusküpsed tomatid, rõõsad suvikõrvitsad ja piprad, krõmpsud kurgid, oad ja herned, värske kartul, noor kapsas ja porgand, mahlastest marjadest rääkimata – suve teisest poolest algab köögis oma aia viljade ja marjade kuldaeg.

Värskeid kohalikke aiasaadusi tasub pruukida nii palju, kui sisse mahub, tähendab tervise ja heaolu arengutreener, toidukoolitaja ning puhtale-tervislikule toidule pühendatud kokaraamatute autor Kaie Hakonen. Tartu lähedalt pärit ja praegu Soomes elav naine näeb üksnes oma töökogemuse põhjal, et vitamiinirikastel aedviljadel on tervislikus toidus oluline roll, tõrjumaks väsimust ning andmaks energiat ja elurõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles