KÕVA SÕNA ⟩ Neeme kalurikülas tulid müüki robotite ehitatud ridaelamuboksid

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pärituule residentsid.
Pärituule residentsid. Foto: LVM kinnisvara

Ajaloolises Neeme kalurikülas tulid müüki arhitekt Ülar Marki loodud ja robotite ehitatud 40 ülisäästlikku ridaelamuboksi, mis kohandatud kaug- või hübriidtööd tegeva noore pere vajadustele.

«Pärituule Residentside sihtrühm on kõige noorem ja kaasaegsem koduostjate põlvkond, kelle töö- ja eluviis on paindlik, kes eeldab madalaid kulusid ning tahaks natuke, aga mitte liiga palju, Tallinnast ära,» selgitas OÜ Pärituule Residentsid juhatuse liige Sten Tikk. Kolmesaja elanikuga küla rahvaarv kasvab uute asukatega umbes veerandi võrra.

Neljatoalise korteri suurused ridaelamuboksid mere kaldal männimetsas, pooletunnise sõidu kaugusel Tallinnast, vastavad Tikku sõnul trendile, mis hakkas maailma elamumessidel ilma tegema kaug- ja hübriidtöö massiliseks muutudes.

«Arendajalt nõutakse läbimõeldud ruumikasutust ja pigem funktsionaalsust kui ruutmeetreid, samuti madalaid püsikulusid ning kättesaadavat soetushinda,» selgitas Tikk. «Olulised on nutikad lahendused ja tingimused kodus töötamiseks, teenuste lähedus ning koduukse taha jääv elukeskkond ja kogukond.»

Müügipartneri LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing nimetas Pärituule Residentside juures olulisimaks, et 73-ruutmeetrises läbimõeldud planeeringuga kodus on olemas kõik funktsioonid, mis tüüpilises «sajaruuduses». «Iga kodu juurde kuuluvad saun, terrass ja abiruum, loodust ja eelarvet säästavad päikesepaneelid ja kaasaegsed kliimalahendused,» rõhutas ta.

Kodude soetushinna soodsana hoidmiseks valmivad need Kodea majatehases robotite «käe all», müügihinnad algavad pisut vähem kui 200 000 eurost. Automatiseeritud tootmine majatehases tagab esmaklassilise kvaliteedi ja õigeaegse valmimise.

Iga kodu juurde kuulub ka panipaik ja parkimiskoht, lisaks elektriauto laadija valmidus ja täiendav parkimiskoht valla maal. Tugeva kogukonnaga ajaloolises Neeme külas asuvad lasteaed, kool, pood, söögikohad, sadam, rand ja kergliiklusrajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles