Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje
Tellijale

KUNINGLIK KANA Just selle retsepti järgi valmistatud roog võitis prints Harry südame

Sussexi hertsoginna Meghan Markle on kirjeldanud ennast inimesena, kes mitte üksnes ei armasta toitu, vaid hindab kõrgelt ka toiduvalmistamiskunsti. Meghan elab koos prints Harry, nende poja Archie Harrisoni ja tütre Lilibet Dianaga Los Angeleses ning järgib kahtlemata tervislikku elustiili, mis koosneb värskest toidust ja igapäevasest liikumisest. Mida Meghan oma tavalisel päeval sööb?

Ei jäta kunagi hommikusööki vahele

Tema biograafias «Finding freedom» on täpselt paljastatud, mida hertsoginna hommikuti sööb. Autorid Omid Scobie ja Carolyn Durand väidavad, et Meghani hommik algab tassi kuuma vee ja sidruniviiluga, millele järgneb mandli- või sojapiimaga tehtud kaerahelbepuder, kuhu on lisatud banaani ja magususe jaoks agaavisiirupit.

Meghan naudib hommikuti meelsasti ka omletti juustu, värskete ürtide ja röstsaiaga.

Võtab tõhusa lõuna

Lõunasöök on Meghani lemmiktoidukord. Ta on varem rääkinud: «Ma loodan alati koos teistega lõunat süüa, et me saaksime friikartuleid jagada. See on minu jaoks omaette toidugrupp.» Meghani sõnul on ta lõuna ajal tavaliselt näljasem, seetõttu eelistab ta mehisemat lõunat ning kergemat õhtusööki. Lisaks friikartulitele meeldivad talle ka sashimi ja salatid.

Ehkki Meghan ei keela endale aeg-ajalt ka krõpsu, on ta väga terviseteadlik ja sööb nädala keskel gluteenivaba ja vegantoitu, sest on märganud, et tal on siis parem nahk ja rohkem energiat. Nädalavahetustel on ta aga paindlikum.

Loe ka: Toidufänn Meghan Markle oli sunnitud Harryga abielludes oma lemmiktoidust loobuma

Armastab rohelist mahla

Kuna Meghan püüab pärastlõunal kofeiini vältida, valib ta selle asemel rohelise mahla, et energiat saada. «Kui tabab see kella 16 väsimus, on lihtne langeda kohvilõksu. Aga kui ma teen hommikuti blenderis mahla õunast, lehtkapsast, spinatist, sidrunist ja ingverist, siis leian alati, et selle joomine annab palju rohkem energiat kui espresso.»

Tervislik vahepala

Söögikordade vahepeale eelistab Meghan süüa õunaviile maapähklivõiga.

Armastab kokata

Meghan armastab pühapäeviti valmistada oma lähedastele suure õhtusöögi. «Ma olen suur pühapäevaste õhtusöökide fänn. Ükskõik, kas me sööme lambalihahautist, ahjupraadi või suppi – see mõte koguneda pühapäeval sõprade ja perega ühise laua taha teeb mulle rõõmu,» on ta öelnud.

Ta ei keela endale klaasi veini

Kuigi ta ei joo kuigi palju alkoholi, võtab ta vahepeal siiski klaasikese veini. Tegelikult oli Itaalia vein Tignanello inspiratsiooniks tema elustiiliblogi nimele The Tig, mille ta 2017. aastal kinni pani, kui prints Harryga kihlus.

«Loomulikult võtan ma klaasikese veini – see on maitsev ja ma naudin seda. Tee asju, mis sulle meeldivad, mõistlikkuse piires. Tunne oma keha ja mis sulle sobib, ja kõik ongi hästi.»

Meghan teeb tapvalt head banaanileiba

Sussexi hertsoginna üllatas enda ja prints Harry võõrustajaid kuningliku Austraalia ringreisi ajal omatehtud banaanileivaga. Šokolaaditükkide ja ingveriga banaanileib olevat olnud väga maitsev.

Kuid hoopiski see on ta lemmiktoit

Meghan on tunnistanud, et tal tekib mõnikord isu oma lapsepõlvelemmiku järele: makaronid juustuga. Kuid nüüd ostab ta orgaanilisi makarone ja lisab ka herneid sisse. Makaronid juustuga olid ka prints Harry lemmikud lapsena. Endine kuninglik kokk Darren McGrady on avaldanud, et valmistas ikka ja jälle seda rooga väikestele printsidele, kui ta töötas veel Kensingtoni palees, vahendab Hello!. Lisaks armastab Meghan väga ka mereande.

Ahjukana viis kihlumiseni

Ehkki Meghan sööb argipäevadel vegantoitu, naudib ta meelsasti ahjukana. Nüüd on see söök tema jaoks kindlasti veelgi erilisem, sest prints Harry tegi talle Nottingham Cottage'is abieluettepaneku just siis, kui nad parasjagu seda rooga koos valmistasid.

Väidetavalt valmistas ta just selle retsepti järgi tol korral ahjukana. Tee järele!

Meghani kuninglik kihlakana

Vaja läheb

2-3-kilone kana, värske tüümian, sidrun, küüslauk, või, valge sibul, maitseained

Tee nii

  • Pese kana ja patsuta see hoolikalt mõlemalt poolt paberrätikuga kuivaks
  • Röstimispanni puudumisel kasuta ahjuplaati, mis on kaetud fooliumiga
  • Puista kanasse soola-pipart, samuti pool sidrunit, küüslauku ja tüümiani
  • Seo kana jalad nööriga kokku
  • Masseeri kana väljast kahe supilusikatäie võiga, seejärel lisa soola ja pipart
  • Viiluta sibulat kana ümber
  • Küpseta lindu ahjus tund-poolteist 220 kraadi juures

Kuni ahjust väljunud kana puhkab fooliumi all, valmista kaste. Selleks läheb vaja umbes kaks supilusikatäit kanalihast küpsetamisel eraldunud mahla, jahu, kanapuljongit ja maitseaineid, mille pannil kokku segad.

Kommentaarid
Tagasi üles