Nipid, kuidas tavaline kaerahelbepuder uudseks ja luksuslikuks hommikusöögiks muuta

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kaerahelbepuder on hommikusöökide seas väga populaarne
Kaerahelbepuder on hommikusöökide seas väga populaarne Foto: Shutterstock

Kaerahelbepuder on justkui hommikueinete lipulaev ja oma lihtsuses ja maitsvuses tõeline tegija. Aga ka kõige harjumuspärasemad road võivad vahel veidi tüütuks muutuda. Jagame siin mõnda nippi, kuidas pere silmis pudrukeetjana plusspunkte teenida ning ka ennast luksusliku pudruga hellitada. 

Kas sööd ka regulaarselt putru? Erinevad pudrud on meie toiduajaloo oluline osa, kuigi nende valmistamine täisterahelvestest on statistika põhjal aastakümnete jooksul vähenenud.

2019. aasta juulis näitasid Soomes Raisio Grupi tellitud riikliku pudru-uuringu tulemused, et väga paljudes kodudes algab hommik just pudruga. Toona ütles pea iga teine ​​soomlane, et sööb argihommikuti putru. Ligi 90 protsenti soomlastest pidas aga oma lemmikpudruks kaerahelbeid. See statistika on eestlaste pudruharjumustele väga sarnane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles