Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Mõnus maitsevaheldus! Proovi suvikõrvitsapirukat ja tomatisalatit Türgi moodi

Copy
Tomatisalat, kus ühe maitsenüansi annab granaatõunasiirup.
Tomatisalat, kus ühe maitsenüansi annab granaatõunasiirup. Foto: Taavi Sepp

Kui otsite aedviljade kõrgajal tuttavatele retseptidele maitsevaheldust, laenake ideid Türgi köögist. Meil on kõik väga maitsev, kiidab Türgi saatkonna kokk Derviş Ilgün.

Oliiviõlita ei sünni Türgi köögis peaaegu midagi.

Jogurtikasmesse käib enamasti küüslauk.

Türgi köök pole üksnes kebab, pilaff, dolma, baklava ega halvaa, nagu suurlinnade tänavatoidulettide põhjal võiks ekslikult arvata. See on kordades mitmekesisem ja kirjum, põimides aastasadade-impeeriumite ajalugu ning eri rahvaste maitseid ja traditsioone. See puudutab ka külluslikku puu- ja köögiviljade paletti, mis on Türgis vaat et olulisemalgi kohal kui liha või kala – tõeline veganite paradiis, nendib kolmeteistkümnendat aastat Eestis Türgi saatkonna koka ametit pidav Derviş Ilgün.

Tagasi üles