Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PATUVABA RETSEPT Kreemised banaanikooremuffinid taljet ei riku!

Copy
Banaanikooremuffinid.
Banaanikooremuffinid. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab mõnusalt kreemiste muffinite retsepti. 

Ühes minimuffinis on Kadri sõnul koos kreemiga nii umbes 60 kalorit, mis on muffini kohta väga okei. «Umbes selle pärast, et banaanikoorte kalorites ma päris kindel ei ole ja usaldasin internetti, mis ütles, et ühe banaani koor peaks umbes 70 kalorit andma,» selgitab ta.

Banaanikooremuffinid

2 banaani koored

60 g datleid (nii pehmeid, kui võimalik)

1 banaan (ilma kooreta:))

150 g kreeka jogurtit

3 muna

140 g täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulrit

Näpuotsaga soola

150 g kreeka jogurtit

150 g toorjuustu

1 tl vedelamat mett

1 tl vaniljeekstrakti

  1. Kõigepealt sebi endale kuskilt ökobanaanid, pese need korralikult ära ja eemalda neist banaani sisu ning koorelt mõlemad tugevad otsad. Koored viska potti ning keeda neid umbes 10 minutit, seejärel kurna ning loputa veelkord.
  2. Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  3. Viska banaanikoorte juurde potti datlid, banaan, 150 g jogurtit ja munad - surista kõik saumikseriga nii ühtlaseks, kui suudad.
  4. Sega jahu küpsetuspulbri ning soolaga, lisa siis taignale ja surista saumikseriga segamini.
  5. Kalla minimuffini vormidesse ning küpseta umbes 25-30 minutit.
  6. Glasuuriks sega omavahel kokku jogurt, toorjuust, suts mett ning vaniljeekstrakti.
  7. Kata jahtunud koogikesed kreemiga ning lase kõigil mõistatada, mis nende sees on.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 19.08.2022 ilmunud retsepti. Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Tagasi üles