3 nippi, kuidas hakkliha sulatada ning üks meetod, millest kindlasti hoiduda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sügavkülm on imeline leiutis, kus saab oma õiget hetke ootavat hakkliha hoida, ilma, et see halvaks läheb. Seda kivistunud plokki peab aga enne kasutamist sulatama. Kuidas seda teha?

Külmik

Tegemist ei ole just kõige kiirema viisiga hakkliha sulatada, kuid on siiski üks lihtsamaid. Tuleb lihtsalt arvestada, et see võtab vähemalt pool päeva. «Meie eelistus, tagamaks toiduohutus, on sulatada hakkliha külmutuskapis,» ütles Partnership for Food Safety Educationi tegevdirektor Britanny Saunier. Madala temperatuuri juures sulades, on kõige väiksem oht, et selles bakterid ja teised mikroorganismid vohama hakkavad. 

Külm vesi

Kõvasti kiirem meetod on sulatada hakkliha külmas vees. Jäätunud lihakäntsakat ära vette pane, kuna vesi ei tohi hakkliha ennast puudutada. Pane see vette koos pakendiga. Jälgi, et vesi ei muutuks soojaks – lisa vajadusel külma vett juurde.

Mikrolaineahi

Saunieri sõnul on kõige kiirem viis hakkliha sulatada mikrolaineahjus. Kui mikrolaineahjul on olemas sulatusprogramm, siis kasutage seda, kui aga seda ei ole, siis alandage tavaprogrammi võimsust 30 protsendini. Liha pange suletavasse karpi ning pöörake seda iga paari minuti tagant.

Ärge kunagi sulatage hakkliha köögilaual

«Hakkliha ei tohiks kunagi sulatada köögilaual või soojas vees,» ütles Saunier. Soojas lood keskkonna bakterite paljunemiseks, mis võib väga halvasti lõppeda. Tema sõnul ei ole mõtet tervisega riskida.

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 13.07.2023 ilmunud loo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles