Turule jõuab Wolt+ ehk Eesti esimene kojuveo Netflix

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Wolti toidukuller. Pilt on illustratiivne.
Wolti toidukuller. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann/Postimees Grupp

Tänasest asub Wolt esimesena Eestis pakkuma kuutasu põhist teenust, mis võimaldab kasutajatel tellida tasuta kojuveoga piiramatult sadadest restoranidest ja poodidest. Teenus saab kõigile kasutajatele kättesaadavaks selle nädala jooksul. Uued kasutajad saavad Wolt+ teenust esimesed 30 päeva tasuta testida.

Wolti Baltikumi tegevjuhi Liis Ristali sõnul on kõige lihtsam Wolt+ teenust selgitada, kui võrrelda seda Netflixiga. «Põhimõtteliselt on see kojuveoteenuse versioon Netflixist. Kasutaja maksab kuus kindla tasu ja saab selle eest tellida ükskõik millisest toidukohast, toidupoest või kauplusest omale meelepärast ja kojuveotasu ta maksma ei pea.»

Wolt+ teenusega on võimalik liituda juba tänasest. «Esimestena Eestis on muidugi meie kasutajad ja kaupmeestest partnerid mingis mõttes testgrupp. Tänasest on teenus saadaval 50 protsenti meie kasutajatest ja nädala lõpuks loodetavasti juba kõigile,» täpsustab Ristal.

Selle aasta algusest on teenust testitud mitmetel turgudel. Esimeste seas olid Poola, Tšehhi ja Gruusia ning samuti on Wolt+ saadaval kõikidel Põhjamaa turgudel ja ka Jaapanis. Ristali sõnul on koroonapandeemia inimeste tarbimisharjumusi palju muutnud ning mugavad lahendused, mis teevad inimeste elu lihtsamaks, on tänapäeval normaalsus. «Ka piirangute kaotamine ei ole inimesi vanade harjumuste juurde tagasi viinud. Seega oleme veendunud, et taoline igakuise tasu süsteem täidab kasutajate järgmisi ootusi, et tellimused 30 minutiga nende ukseni toimetada.»

Mis on Wolt+?

Wolt+ teenusega maksab kasutaja fikseeritud kuutasu ja saab tasuta kojuveo iga tellimuse pealt, mis ta teeb mõnest toidukohast või kauplusest, ning mis on Wolt+ süsteemiga liitunud. Kuutasu maksmisest võib igal ajal loobuda.

Kuutasu Eestis on 4,99 eurot. Kiire matemaatika põhjal on selge, et juba enam kui kahe tellimuse tegemise pealt kuus, hoiavad kasutajad kojuveo tasu pealt kokku. Kasutajad tunnevad äpis Wolt+-ga liitunud toidukohad ja kauplused ära tänu W+ märgisele.

Kuidas see töötab?

Kõik kasutajad saavad kuutasu süsteemiga liituda äpist. Kui sellega on liitutud, siis tekib mitmete toidukohtade ja kaupluste juurde sinine märgis W+. See tähendab, et need kohad on 3 kilomeetri raadiuses olemas ja osa tasuta kojuveo süsteemist. Kasutaja tellib ja maksab oma tellimuse eest nii nagu varemgi, aga kojuveo tasu ei lisandu. Sellest lihtsamaks on raske minna.

Wolt+ on saadaval kõikides linnades, kus Wolt opereerib ehk Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ja Narva-Jõesuus. Minimaalne ostukorvi väärtus toidukohtades peab olema 9 eurot, kauplustes 12 eurot ja toidupoodides 20 eurot.

Wolt on Helsingis asutatud tehnoloogiaettevõte, mis teeb parimate restoranide, toidupoodide ja muude kohalike poodide leidmise ja kättesaamise lihtsaks. Wolt arendab mitmesuguseid tehnoloogiaid alates kohalikust logistikast kuni jaemüügitarkvara ja finantslahendusteni ning haldab oma toidupoode kaubamärgi Wolt Market all. Wolt asutati 2014. aastal ja ühendas jõud DoorDashiga 2022. aastal. DoorDash tegutseb täna 27 riigis, millest 23 riigis kasutatakse Wolti toodet ja kaubamärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles