Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Krõbedad suvikõrvitsapallid maitsevad kui memme tehtud pontšikud

Copy
Naudi suvikõrvitsapalle seni kuni need on kuumad ja krõbedad!
Naudi suvikõrvitsapalle seni kuni need on kuumad ja krõbedad! Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab suussulavate suvikõrvitsapallide retsepti.

«Sisuliselt on siin tegemist soolaste pontšikutega. Kindlasti ei saa väita, et need üleliia tervislikud oleksid, sest õli sees küpsetatud asjad lihtsalt ei saagi seda olla, aga kui friteeritud toit iga päev menüüsse ei kuulu, siis katki sellest küll keegi ei lähe,» ütleb Kadri ja lisab, et nagu kõik praetud toidud on ka krõbedad suvikõrvitsapallid kõige hõrgumad ja suupärasemad kohe pärast küpsetamist.

Krõbedad suvikõrvitsapallid

Vaja läheb:

  • 200 g suvikõrvitsat (peenelt riivitud, soolaga 10 minutiks seisma jäetud ja korralikult kuivaks pigistatud);
  • 50 g fetajuustu;
  • 2 keskmist muna (alati palun vabalt jooksnud kanadelt);
  • 1 tl kuivatatud oreganot;
  • 50 g jahu;
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit;
  • maitse järgi pipart;
  • rapsiõli praadimiseks.
  1. Pane õli pliidile (või fritüüri, kui see sul olemas on) kuumenema.
  2. Murenda riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsa hulka feta, pudista oregano ja maitsesta pipraga.
  3. Sega samasse kaussi juurde munad ning viimasena lisa jahu ja küpsetuspulber. Sega kõik kergelt läbi.
  4. Katseta väikese taignakogusega, kas õli on juba piisavalt kuum: see peab kohe särisema hakkama, aga ei tohi kõrbema minna. Kui oled õli temperatuuriga rahul, siis vormi kahe lusika abil taignast väikesed pallikesed (liiga täpne pole vaja olla) ning kukuta need õli sisse.
  5. Küpseta pallikesi neid vahepeal ümber keerates, kuni need on kaunilt pruunikad, kokku umbes kaks minutit. Seejärel tõsta köögipaberile korraks nõrguma ning naudi, kuni need on kuumad ja krõbedad.
Tagasi üles