N, 8.12.2022

RETSEPT ⟩ Krõbedad suvikõrvitsapallid maitsevad kui memme tehtud pontšikud

Kodu.postimees.ee
Krõbedad suvikõrvitsapallid maitsevad kui memme tehtud pontšikud
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Naudi suvikõrvitsapalle seni kuni need on kuumad ja krõbedad!
Naudi suvikõrvitsapalle seni kuni need on kuumad ja krõbedad! Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab suussulavate suvikõrvitsapallide retsepti. 

«Sisuliselt on siin tegemist soolaste pontšikutega. Kindlasti ei saa väita, et need üleliia tervislikud oleksid, sest õli sees küpsetatud asjad lihtsalt ei saagi seda olla, aga kui friteeritud toit iga päev menüüsse ei kuulu, siis katki sellest küll keegi ei lähe, ütleb Kadri ja lisab, et nagu iga praetud toiduga, on ka krõbedad suvikõrvitsapallid kõige hõrgumad ja suupärasemad kohe pärast küpsetamist. 

Krõbedad suvikõrvitsapallid

200 g suvikõrvitsat peenelt riivitud, soolaga 10 minutiks seisma jäetud ning korralikult kuivaks pigistatud

50 g feta juustu

2 keskmist muna alati palun vabalt jooksnud kanadelt

1 tl kuivatatud oreganot

50 g jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

Maitse järgi pipart

Rapsiõli praadimiseks

  1. Pane õli pliidile (või fritüüri, kui see sul olemas on) kuumenema
  2. Murenda riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsa hulka feta ning pudista oregano, maitsesta pipraga.
  3. Sega samasse kaussi juurde munad ning viimasena lisa jahu ning küpsetuspulber. Sega kõik kergelt läbi.
  4. Katseta väikese taignakogusega, kas õli on juba piisavalt kuum – see peab koheselt särisema hakkama, aga ei tohi kõrbema minna. Kui oled õli temperatuuriga rahul, siis vormi kahe lusika abil taignast väikesed pallikesed (liiga täpne pole vaja olla) ning kukuta need õli sisse. Küpseta
  5. Küpseta pallikesi neid vahepeal ümber keerates kuni need on kaunilt pruunikad. Kokku umbes kaks minutit, seejärel tõsta köögipaberile korraks nõrguma ning naudi kuni need on kuumad ja krõbedad.
Märksõnad
Tagasi üles