Tallinna Merepäevadel saab õppida kalatoitude valmistamist

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tallinna Merepäevadel on kõikides sadamates saadaval erinevat kala, kuid Haven Kakumäe jahisadamas saab sel laupäeval, 27. augustil igaüks proovida kogenud kalakoka Silver Ulmi käe all kalatoitude valmistamist.

«Seekord on meil fookuses räim ja kuna eestlastele meeldib pannikala, siis just sel viisil valmistatud räime ongi plaanis kindlasti pakkuda. Milliseid teisi kalu valmistama hakkame, selgub lõplikult alles sama päeva hommikul, mil kalamehed on merelt tagasi jõudnud ja oma saagi üle andnud,» kirjeldas Merepäevadel näpunäiteid jagav kalakokk Silver Ulm.

Haven Kakumäe jahisadamas toimuv kalatoitude õpituba viiakse läbi koostöös Kalanduse Teabekeskusega ja seega ei piirduta vaid kala söömisega.

«Meie sooviks on inimestele pakkuda mitte ainult maitseelamust, vaid ka teadmisi selle kohta, kuidas kala meie toidulauale jõuab ja näpunäiteid, kuidas kala söömiseks ette valmistada,» lisas Silver Ulm.

Kalatoitude õpituba Haven Kakumäe jahisadamas toimub laupäeval, 27. augustil algusega kell 15.15.

Tallinna Merepäevade detailse programmi leiate Tallinna Merepäevade kodulehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles