Plastiktopsi peal olevatel joontel on üllatav eesmärk!

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled mõelnud milleks on plastiktopside peal triibud? Nendel on tegelikult väga praktiline eesmärk.

Selle peale on lihtne tulla, et topsi peal olevaid jooni saab kasutada vedeliku mõõtmiseks. Üllatav on hoopis see, millise vedeliku mõõtmist on topsi tegijad tegelikult silmas pidanud.  

Enamasti kasutatakse topse pidudel ja joonte abil on hea mõõta alkoholi koguseid. Kõige esimene joon tähistab 30 milliliitrit ja sinna maani valatakse tavaliselt kas kanget alkoholi või likööri. Keskmine joon tähistab 150 milliliitrit ja seda kasutatakse veini mõõtmiseks. Viimane joon, mis asub kõige kõrgemal, tähistab 350 milliliitri piiri ja selle jooneni valatakse õlut.

Mõned kasutavad neid topse, et mõõta palju juua vett, suuvee vedeliku mõõtmiseks ja kui palju serveerida hommikuhelbeid.

Tegelikult soovitavad topsi tegijad nende joontega mõõta hoopis teisi asju. Nimelt tähistab kõige madalam joon seda, kui palju šokolaadisiirupit on vaja, šokolaadipiima tegemiseks. Keskmine joon näitab palju peaks lapsele mahla andma ja kõige ülemise jooneni saab teha kuulsat alkoholivaba kokteili Shirley Temple-it nii, et alumise jooneni tuleb valada granaatõunasiirupit, keskmise jooneni Sprite-i ja siis lisada jääd nii palju, et jook tõuseks kõige ülemise jooneni.

Loe veel SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles