Vaata, kui suur osa rahvast oma elukohaga rahul on!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Maailmapanga ja minuomavalitsus.ee koostöös 2021. aasta sügisel läbi viidud uuringust selgub, et enamik eestlastest on oma elukohaga rahul. Samal ajal peetakse kohaliku tasandi valdkondadest kõige olulisemaks haridust – sinna on elanike arvates vajalik raha juurde suunata.

Kohaliku omavalitsuse kui elukohaga on rahul 62 protsenti küsitluses osalenud vastanutest. Aasmaa selgitusel märgib see küll koguarvestuses enamust, ent omavalitsuseti on pilt erinev. „Näiteks kahe naabri, Kose ja Kiili valdade, rahulolu tase erineb lausa 24 protsenti,» tõi ta välja.

Vähem inimesi on rahul omavalitsuse pakutavate teenustega – 54 protsenti. Kuigi enamikule meeldib kodulinnas või -vallas elada, ei olda siiski samavõrra rahul omavalitsuse tegevusega. Elanike arvates ei kajastu tihti ka nende arvamus omavalitsuse prioriteetides. 

Hinnang omavalitsuse tegevusele on keskpärane. Veidi vähem kui pooled (47 protsenti) ütlevad, et kohalik volikogu tegeleb elanike muredega piisaval või suurel määral, kuid elanike prioriteetidega arvestatakse otsustes vaid veerandi (26 protsenti) arvates.

Pooled vastajatest (50 protsenti) nõustuvad, et nende omavalitsus teeb head tööd, veidi väiksem (43 protsenti) on elanike osakaal, kes ütlevad, et omavalitsus on igati tõhus ja hästi juhitud ning pakub head hinna ja teenuste kvaliteedi suhet (40 protsenti).

Täpsemalt saab rahulolu kohta lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles