Tagasi õppima: 10 kõige vajalikumat seadet ja asja, mis kergendavad kooli- ja üliõpilaste elu

Xiaomi
Copy
Foto: Xiaomi

Kuna maailm on nüüd tunduvalt digitaliseeritum, on ka koolikoti sisu hoopis teistsugune kui näiteks kaks aastakümmet tagasi. Tänapäeval ei piirduta ainult vihikute, pliiatsite ja akvarellide varumisega: õppimiseks läheb vaja arvutit, printerit ning muid seadmeid ja tarvikuid.

Augustikuu edenedes on õige aeg hakata mõtlema sellele, mida teie lastel ja võib-olla ka teil endal (kui alustate või jätkate õpinguid) tuleval õppeaastal vaja läheb ning asuge otsima. Ja tutvustamegi teile TOP 10 populaarseid nutiseadmeid (ja mitte ainult), mis teevad kooli- ja üliõpilaste elu lihtsamaks.

  1. Tahvelarvuti

Lapsevanemad mõtlevad sageli, kumba oma lapsele osta – tavalist sülearvutit või tahvelarvutit. Tavalised sülearvutid jäävad aga üha enam tahvelarvutite varju. Üks selliseid on Lenovo Tab K10. Tahvelarvuti 10,3-tolline FHD puuteekraan tagab ülikõrge pildiresolutsiooni ja seda on lihtne juhtida. Eriti mugav on see, et seadme aku tööaeg on kuni 22 tundi ning selles on integreeritud 5 MP esi- ja 8 MP tagakaamerad, mikrofon, stereokõlarid, 8-tuumaline protsessor. Suur mälumaht tagab ka selle, et teie tarkvara ja lemmikrakendused oleksid alati saadaval.

  1. Arvutihiir

Tänu selle seadme funktsionaalsusele ei saa vist kunagi mingi muu seade arvutihiirt välja vahetada. Tarbijate tähelepanu köidavad aga enim uuenduslikud arvutihiired, mille omadused ületavad teiste omi. Näiteks XIAOMI arvutihiire klikk on pea kuuldamatu, mistõttu arvuti kasutamine ei häiri kaasinimesi.

Foto: Xiaomi
  1. Kaasaskantav laadija

Kaasaskantav laadija on kooli- või üliõpilasele hädavajalik siis, kui läheduses pole pistikupesa ja telefoni või tahvelarvuti aku ähvardab tühjeneda. Paljusid vanemaid paneb loobuma selle seadme ostmisest mõte, et Power Bank on kallis. Aga see ei vasta tõele, sest esmaklassilise kvaliteediga XIAOMI laadija saab soetada vägagi mõistliku hinnaga. Seade on kerge, kompaktne ja iga päev väga vajalik.

Foto: Xiaomi
  1. Graafika tahvelarvuti

Praegu vallutavad turgu odavad ja funktsionaalsed graafika tahvelarvutid XIAOMI Mi LCD 13,5. Sisseehitatud nupp kaitseb sisu juhusliku kustutamise eest ja spetsiaalne pliiats aitab tõmmata erineva paksusega jooni. Erirakenduste abil saab kõik tahvelarvuti ekraanil kuvatud andmed (pildid, graafikud, valemid jm) digikeskkonda üle viia, seetõttu sobib see suurepäraselt ka õpetajatele, õppejõududele ja eriti kaugtöö tegijatele. Graafika tahvelarvuti ei kiirga sinist valgust, mistõttu ei kahjusta see silmi ja järelikult puudub vajadus piirata lapse seadmega tegelemise aega.

Foto: Xiaomi
  1. Kvaliteetne marsruuter

Kõigist õppetarvete ostudest peaks marsruuter olema kõige olulisem, sest kuidas te muidu internetti ühendate? Ülioluline on, et seade tagaks stabiilse ja tugeva WiFi-ühenduse, sest muidu võib mõne olulise õppetunni, loengu või koguni eksami ajal ühendus katkeda või takerduda ning kui eemaldute kehvast ruuterist vaid paar meetrit, tunnete kohe, et internet on aeglustunud. Ja XIAOMI marsruuterid tagavad kiire interneti ning signaal tungib suurepäraselt läbi paksude seinte ja levib maja teistele korrustele. Kui teil on aga kehvem marsruuter ja soovite internetti kasutada väljaspool maja (näiteks terrassil või aias), on soovitatav soetada odav, kuid tõhus sidevõimendi.

Foto: Xiaomi
  1. Kvaliteetsed kõrvaklapid

Ükski kooli- ega üliõpilane ei saaks läbi ajada ilma kvaliteetsete kõrvaklappideta. Ka XIAOMI tutvustas sellist toodet edukalt turule: juhtmeta kõrvaklapid Mi True Wireless Earphones 2 Pro summutavad aktiivselt kuni 35 dB keskkonnamüra. Neil on koguni 3 integreeritud mikrofoni, läbipaistvusrežiimi tugi. Kõrvaklapid töötavad ühe laadimisega kuni 30 tundi ja aku pidev tööaeg on kuni 6 tundi. Tasub mainida, et kõrvaklappidel on Qi juhtmevaba laadimise tugi. Muide, pidage meeles, et kõrvaklapid ei ole ühepäevane investeering: otsige kindlasti kvaliteetset heli ja keskkonnamüra summutuse funktsiooni. Kõike seda ja palju muud pakub XIAOMI.

  1. Nutikell

Nutikellad ületavad paljude kasutajate ootusi: aitavad jälgida füüsilist seisundit (kellal on sisseehitatud sammulugeja, pulsimõõtja), unekvaliteeti (seade salvestab, kui kaua selle omanik magab, millal ärkas, milline unetüüp oli valdav, jm), pidada sidet (kell võtab vastu sõnumeid, näitab, kes helistab, vanemad saavad jälgida, kus nende laps parasjagu on) jm. Lisaks on paljud nutikellad mustuse- ja veekindlad (laps saab basseinis ujuda ja kella ei pea ära võtma).

  1. Mitmefunktsiooniline printer

Kuigi kooli- ja üliõpilased teevad suurema osa töödest digitaalses vormingus, vajavad paljud siiski traditsioonilist printerit. Näiteks enne õppeprojekti esitamist on hea lugeda läbi dokumendi paberversioon või skaneerida laenutatud raamatust tunniks materjale. Lisaks on printeritel palju muid funktsioone: need trükivad, teevad koopiaid, skannivad ja isegi saadavad fakse.

  1. Veebikaamera

Veebikaameral on mitmeid otstarbeid. Võib-olla peate mõne kooli või ülikooli projekti jaoks tegema olulise kaugintervjuu või soovite lihtsalt hea sõbraga Skype'is vestelda. Aidake oma lapsel end igati mugavalt tunda või täiustage oma kodust töötamise rutiini (nüüd teevad ju paljud vanemad kaugtööd).

  1. Ergonoomiline seljakott

Uue õppeaasta puhul tasub mõelda vastupidavale ja ergonoomilisele seljakotile. XIAOMI töötab välja kompaktseid, kuid väga mahukaid löögikindla voodriga seljakotte. Esitaskutesse sobib panna võtmeid või telefoni, küljetaskutes saab hoida joogipudelit. Iga seljakott on mitmefunktsiooniline, kerge ja mugav. Ka iga seljakoti hoolikalt läbimõeldud ja viimistletud disain üllatab meeldivalt.

Foto: Xiaomi

Copy
Tagasi üles