![Pilt on illustreeriv.](http://f9.pmo.ee/Mu78EtBu_z8GJwLI-mnJN3jQtPM=/1442x0/filters:focal(0x579:808x1733):format(webp)/nginx/o/2022/09/02/14804747t1h2cbd.jpg)
Vürtsikat toitu süües haarame instinktiivselt jahutava klaasikese vee järele. Vesi võib aga põlengu suus veelgi hullemaks muuta. Mida teha?
Vürtsikat toitu süües haarame instinktiivselt jahutava klaasikese vee järele. Vesi võib aga põlengu suus veelgi hullemaks muuta. Mida teha?
On tõestatud, et terava toidu söömine ei paranda mitte ainult meie organismi vastupanuvõimet, vaid parandab ka seedimist ja meeleolu. Tšillit süües on terava toidu valuaistingu käivitajaks ühend nimega kapsaitsiin. Meie aju tõlgendab terava toidu hõrku maitset valuaistinguna, mispeale meie endokriinsüsteem püüab seda loodusliku valuvaigistava hormooni endorfiiniga leevendada. Õnneks saab terava toidu nautija põletava tunde vastu ise väga palju ära teha, vahendab The Mirror.