NÄDALA RETSEPTID Keeda lõuna talveks ette. Kolm Pille Endeni hoidist

Britt Rosen
Copy
Seljankapõhi, kuhu võib hiljem segada lisaks natukesele veele liha ja oliive. FOTO: Jaan Heinmaa («Marineeritud hoidised»)
Seljankapõhi, kuhu võib hiljem segada lisaks natukesele veele liha ja oliive. FOTO: Jaan Heinmaa («Marineeritud hoidised») Foto: Jaan Heinmaa ("Marineeritud hoidised")

Kui aiakraami on rikkalikumalt, kui värskelt ära süüa jaksate, tasub nende küps suvemaitse talveks purki talletada.

Kodused purgisupipõhjad ja -salatid on justkui talvine elektrisäästupakett.

Lubage endale ka mõni itaaliapärane gurmeeamps: ahjukuivatatud tomatid oliiviõlis.

Toome salatiretro kurgi, sibula, porgandi ja tilliga, marineeritud ja hapendatud kurgid, marineeritud seened peolauale ja õrnsoolaseened salati või piruka jaoks, lihtne tomati-sibula salat, ungaripärane letšo – see kõik on köögitoimetaja ja kokaraamatute kirjutaja Pille Endeni kodus iga-aastane must be ehk peab-olema-hoidiseklassika. Suureks moosikeetjaks ta end ei pea, pigem hindab hapukamat ja teeb mõne purgi vürts- või juustumoosi. Üksnes ploomimoos brändiga ning õunamoos vanilli ja kardemoniga lähevad igal sügisel hoidiseriiuli magusalahtrisse.

Tagasi üles