Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Tervislikku ploomi-mandlikooki võib südamerahus ka mitu tükki järjest süüa

Copy
Ploomi-mandlikook.
Ploomi-mandlikook. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor jagab retsepti, mis ei ole ainult tervislik, vaid ka nurjatult maitsev ja hea!

«Muidu loen selle koogi igal juhul pigem tervislikuks, sest lisaks kogu sellele suhkruteemale on siin ka või asendatud hoopis tervislikuma Kreeka jogurtiga. Ja kõike seda loomulikult selle nimel, et kooki ikka rohkem süüa saaks,» selgitab Kadri. Kui koogist kaheks tükki lõigata, peaks ühes viilus umbes-täpselt 211 kalorit olema. 

Ploomi-mandlikook

Põhi

  • 150 g Saare Kreeka jogurtit
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vaniljepastat
  • 2 dl/80 g mandlijahu
  • 1 dl/60 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl/30 g kookossuhkrut
  • Suts soola

Kate

  • 450 g ploome
  • 30 g mandlilaaste
  • 1 spl/20 g kookossuhkrut
  • Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning vooderda 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga.
  • Puhasta ploomid kividest ning lõigu sektoriteks.
  • Sega ühes kausis kokku jogurt, munad ning vaniljepasta.
  • Teises kausis sega kokku kõik kuivained.
  • Kalla ühe kausi sisu teise kaussi, sega kuni kõik on ühtlane ja taigen ongi valmis.
  • Kalla taigen ettevalmistatud vormi ning kata ühtlaselt puhastatud ploomidega.
  • Ploomid raputa üle 1 spl kookossuhkruga ning puista koogile mandlilaastud.
  • Küpseta umbes 40 minutit, kuni taignasse torgatud tikk puhtalt välja tuleb (kuigi ploomid on mahlased ja tikk jääb ikkagi niiske, aga saab aru, kui tikk ka taignane on.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis

Tagasi üles