PILDID Austraalia kunstniku seinamaal ajas ukrainlased marru: see on solvav!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiljuti avalikustati Melbourne'is seinamaaling, millel on kujutatud Vene ja Ukraina sõdurit kallistamas. Selline vaatepilt on ukrainlaste sõnul aga sügavalt solvav.

«Uuel Melbourne'i seinamaalingul on kujutatud Vene ja Ukraina sõdurit kallistamas ning see on kõigi ukrainlaste jaoks sügavalt solvav. Venemaa sõda Ukrainas ei ole konflikt kahe riigi vahel – see on sissetung. Seinamaal loob tunde, et ohver ja agressor on võrdväärsed,» kirjutab Twitteris sotsioloog Olga Boitšak.

Maalingu mõistab hukka ka Ukraina suursaadik Austraalias Vasyl Mirošnitšenko. «Maalikunstnikul pole aimugi Venemaa sissetungist Ukrainasse ja on pettumust valmistav, et selliseid asju tehakse ilma Melbourne'i ukrainlaste kogukonnaga konsulteerimata,» kirjutas Mirošnitšenko Twitteris, lisades: «See tuleb viivitamatult eemaldada.»

Seinamaaling ärritas veel paljusid, kellest mitmed ei peljanud oma emotsioone ka sotsiaalmeedias avaldada. 

«Mida inimesed mõtleksid, kui seinamaalingul kujutaks vägistajat ja ohvrit kallistamas?» küsis üks. «See pilt solvab ja teeb haiget inimestele, kes juba niigi kannatavad,» lisas teine.

«Sellise asja tegemine on ekstreemselt naiivne,» tõdes kolmas. «See tuleks viivitamatult eemaldada ja selle kohutava maalinguga seotud inimesi tuleks karistada,» põrutas neljas.

Töö autor on Austraalia kunstnik Peter Seaton, kes palus oma teose pärast vabandust ja lubas vastuolulise seinamaalingu eemaldada. Tänaseks päevaks ongi seinamaaling peidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles