OMA TUBA, OMA LUBA Inflatsioon näris rahakotti augu. Kuidas meie kolm püksirihma koomale tõmbame?

Copy
Ei ole mingit kahe suupoolega närimist, unustage ära!
Ei ole mingit kahe suupoolega närimist, unustage ära! Foto: Eero Vabamägi/Postimees Grupp

Täna on oma toa laste teemaks ostukorvi kallinemine. Stuudio laual valitseb tühjus ja puhub kõle sügistuul, aga küll me kamba peale talvel kuidagi söönuks saame!  

Ostukorvi kallinemine on sedavõrd valus teema, et kipume oma alateadvuses, sealhulgas ka täie teadvuse juures, jututeemast kõrvale nihkuma. Madis, kavalpea, on seekordseks salvestuseks endale võõrsilt kohvi haaranud, ei tihanud tema oma toimetuse kohvi kallale tükkida.

Palmi avaldab seepeale, et on usinalt suviläbi korilasena karjääri teinud ning on nüüd talve eel kenasti oma teevarusid täiendanud. Juhul, kui närv peaks eelseisvatel talvekuudel eriti mustaks värvuma, lisab ta taimeteele pisut kangemat.

Madis pani talveks kurgid purki.
Madis pani talveks kurgid purki. Foto: Erakogu

Lepime kokku, et tuleval aastal paneme Kostapite perekodus teetehase püsti. Enne tuleb aga läbida Kostap seeniori teekoolitus. Palmi tunnistab, et proovis tänavu isegi taimeteed teha, ent pidi kahjuks mitme põrumise järel loobumisvõidu andma. 

Loobumisvõidu anname ka raketi kombel taevasse sööstnud kanamuna hindadele. Kui enne tarbisime vaid õnnelike kanakeste mune, siis nüüd oleme ka nende õnne arvelt mööndusi tegema hakanud. Palmi ei käi ammu enam rikaste inimeste poes, tema kodupoeks on nüüd Grossi kauplus. «Ei ole mingit kahe suupoolega närimist, unustage ära,» kuulutab Madis, kellele ostukorvi pealt säästmine teatavat hasarti pakub. 

Kui Kostap saab talveks vanaema mahekartuli majja, siis Palmi ja Madis peavad leppima Maximast pärit Lauraga. Palmi kasutab tagavaravariandina naabrimehe Simoni peenart. Viimasel on neli täitsa arvestatavat kõrvitsat, mida ta armastavalt paitamas ja silitamas käib. 

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris igal nädalal. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles