Barista sõnul ei sobi kaerajoogiga kõik kohvisordid ja oma maitsele sobiva leidmiseks soovib ta kodus viia läbi lihtne kohvi cupping ehk nn kohvi degustatsioon, mis meenutab olemuselt pätikohvi tegemist.
«Vala kohvipurule peale kuum vesi, lase umbes neli minutit seista ja koori pinnale tekkinud kohvipuru ja -vaht. Lusika abil võta tassist väike lonks, pöörates erilist tähelepanu kohvi maitsele, happelisusele, täidlusele ja aroomile,» õpetas Higginson festivalil ning lisas, et kuigi asi on alati maitses, sobib kaerajook eriti hästi kokku just looduslikult töödeldud kohviga.
«Kaerajoogi paneksin mina paari naturaalse ja kergelt šokolaadise mekiga Lõuna-Ameerika või Indoneesia kohviga, sest need toovad kaerajoogi kreemise maitse kõige paremini esile. Heleda röstiga kohviubadest tehtud kaeralates kasuta naturaalset marjase mekiga Etioopia päritolu kohvi,» soovitas barista.
Higginsoni sõnul ei tohi kvaliteetse kohvi valmistamisel ära unustada ka kohvimasina hügieeni. «Kohvijäägid, kraaniveest tingitud katlakivi ja üleüldine mustus mõjutab kohvi maitset sama palju kui ubade kvaliteet või see, millisel temperatuuril ube röstiti. Pese kohvimasinat pärast igat kasutuskorda, et kohvi maitse ja aroom võimalikult hästi esile tuleksid,» lisas barista.
Koduse kaeralate valmistamiseks pole Higginsoni sõnul vaja muud kui kvaliteetseid kohviube, kaerajooki ja espressomasinat. Muuhulgas jagas barista kohvifestivalil nippe, kuidas valmistada kodus barista tasemel kaeralate.
- Lõuna-Ameerika, Indoneesia või Etioopia päritolu kohvi
- Oatly Barista kaerajooki
- espressomasin või mokakann