OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ Head asjad kiirustades ei tule! Maale kolinud Erki: tagasilööke on igal pool, ka linnas!

Copy

Täna on meiega stuudios linnakära eest maale pagenud Erki Tammleht. Miks ja kuidas ta sellise suure sammu ette võttis, kuuled juba tänases episoodis!

Tallinnas sündinud ja sirgunud Erki kolis 15-16 aastat tagasi Viimsisse. Toona naersid sõbrad, et näed, kolis teine maale elama. Aastad möödusid ning Tallinna kesklinn jõudis Erkile Viimsisse järgi. «Tegelikult kipitasin juba mitu aastat mõttega, et tahaks maale, Tallinnast eemale,» ütleb Erki. Ka Madis ihkab maale, Palmil on see soov olnud juba viimased 10 aastat, aga küll jõuab veel!

Erki on enda sõnutsi katsejärgus: põline linnapoiss kolis tsivilisatsioonist eemale, ent ei loobunud seejuures kortermaja mugavustest. Maal on oma rütm ja kulg, ent korteris on Erki kinnitusel seda katsejärku oluliselt lihtsam läbida.

Erki, kes oma ideaalses elus võiks Tallinnast veelgi kaugemal elada, hindab kõrvulukustavat vaikust ja rahu. Maakoha vaikus on Madise meelest kahe otsaga asi, Erki ei tee aga kevadtirtsudest, lärmakatest rändlindudest ja pulmatantse pidavatest metsloomadest väljagi. Palmi, vana ornitoloogina, arvas näiteks aastaid, et tema kesklinna kodu juures pesitsevad öökullid. Nüüd aga leiab ta, et on liiga vana, et päris võssa kolida. 

Head asjad kiirustades ei tule

Erki, kelle päevad on täis kaevamist, müttamist ja planeerimist, usub, et kõik head asjad siin elus tulevad omal ajal, ilma, et peaks higimull otsa ees rabelema. Keskeltläbi 10 erinavat kodu uudistamas käinud linnapoiss räägib, et kui juba kinnisvarapilte vaadates ei teki seda õiget sisetunnet, siis ei ole mõtet ka kohapeale uudistama minna. 

Erki sõnul on küla, kus ta elab, piisavalt väike, et kõik teineteist nägupidi tunneksid. Kõik eluks vajalik on tal siin ju mõistliku autosõidu kaugusel olemas! Samas ei välista ta kunagi Hispaaniasse kolimise varianti. Mõte sealsest soojast kliimast on lohutav ja lootustandev. 

Madis soovib näiteks, et maale kolides säiliks tal linnas mõni pisem paanikatuba. Koht, kuhu mahutada ülerõivad, hambahari ja kasvõi üks voodiase. Palmi tahab maal elada, aga pendelränne ühest kohast teise tekitaks temas ilmselt ilmatuma suurt stressi. Palmi maale kolimise unistus nihkub nüüd vist paar aastat edasi..  

Erki soovitused maale kolida soovijale:

  • Planeeri elu ette
  • Ei saa olla nii, et on ainult tore, tuleb ka tööd rügada
  • Mine sõbra juurde maale, ela seal paar nädalat, proovi omal nahal erinevaid aastaaegu ja vaata, kuidas see sul õnnestub
  • Arvesta tüütute putukatega
  • Kõigest saab tegelikult ju üle!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles