GALERII ⟩ Vaata, milline näeb välja verivärske Eesti voodipesukollektsioon

Kodu.postimees.ee
Copy

​Kaubamaja armastatud kodutekstiilimärk PAI tähistab tänavu oma esimest ümmargust juubelit – nimelt sai PAI 10-aastaseks.

Esimene PAI disainerkollektsioon valmis Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks, seega tänavu on valmis saanud järjekorras juba viies disainer voodipesukollektsioon.

Juubeli krooniks valmis kolmest voodipesukomplektist koosnev graafiline kollektsioon, mille autoriks kunstnik Janika Sootna. Komplektid kannavad nime Kaisu, Musi ja Unele.

Janika Sootna alustas loomeprotsessi emotsioonist – soojast tundest –, mis on talle unega alati seostunud. Kui lähtepunkt oli paigas, hakkasid ideed vaikselt kuju võtma. Samamoodi kangastusid interjöörid, kuhu üks või teine komplekt sobida võiks. «Hallil taustal Kaisu sobib modernsemasse magamistuppa, soojade pruunide-beežide toonidega, Musi aga maakodusse,» räägib Janika oma visioonist. Õrn Unele sobitub näiteks lastetuppa.

Kõigi PAI voodipesukomplektide materjalideks on puuvill (sh satiin ja puuvillasatiin) ning lina. Valmivad need rikkaliku kangakudumisajaloo ja pikkade tekstiilitraditsioonide poolest tuntud Portugalis. Muide, portugali keeles on sõnal pai veel üks südamlik tähendus – nimelt tähistab see isa, olles vahvaks ühenduslüliks meie väikese põhjamaa ja kuuma Lõuna-Euroopa vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles