Kallinevad hinnad toovad lätlased Eestisse toitu ostma (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Lätlased sõidavad Eestisse suuremaid sisseoste tegema.
Lätlased sõidavad Eestisse suuremaid sisseoste tegema. Foto: Pexels / CC0 Licence

A1000 Market odavpoodide keti Valga poe juhataja Kätlin Künnapuu sõnul on viimaste kuudega osad tooted kallinenud Lätis isegi rohkem kui Eestis, mistõttu on lõunanaabrid hakanud siin märksa enam ostureisidel käima.

Kätlin Künnapuu kinnitusel oli aasta tagasi kümnest Valga poe külastajast keskmiselt kolm lätlased. „Viimase kolme-nelja kuuga on see aga hüppeliselt kasvanud ning praegu on kümnest külastajast seitse lätlased,“ ütles Perenimi.

«Kui Eestis on kaubad tuntavalt kallinenud, siis Lätis on osade kaupade puhul see isegi kiiremini toimunud. Lätis on näiteks meist juba kallimad kohv, piimatooted, leib-sai ja osad tööstuskaubad nagu puhastusvahendid või tualettpaber, mida käiakse siin ostmas. Eesti kõrgemate maksude tõttu on alkohol üle piiri endiselt soodsam ja seda pigem siit kaasa ei osteta,» rääkis Künnapuu.

«Lätlased sõidavad Eestisse suuremaid sisseoste tegema peamiselt nädalavahetusel. A1000 Marketi Valga poe käive on selle tulemusena viimaste kuudega kolmandiku võrra kasvanud. Läti ostjad satuvad ka teistesse Lõuna-Eesti poodidesse Võrus ja Pärnus senisest rohkem,» sõnas Künnapuu.

Hinnavahe on Künnapuu sõnul nii Lätis kui Eestis kallimate ja odavpoodide vahel kasvanud suuremaks kui kunagi varem ja ulatub kuni 30-protsendini ostukorvi maksumusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles