PORTAAL ⟩ Assa raks! Majade müüjad küsivad aastatagusest peaaegu kaks korda kõrgemat hinda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kinnisvaraportaali KV.EE vahendusel otsiti augustis 2022 ostjat 3664 majale keskmise hinnaga 1552 eurot ruutmeetri kohta. Eelmise aasta sama perioodiga võrrelduna on majade müügipakkumiste arv suurenenud 6 protsenti ja keskmine hind 40 protsendi võrra.

Paistab, et elamispindade defitsiit hakkab vaikselt mööda saama. Majade müügipakkumiste arv portaalis KV.EE on suurenenud enamikus Eesti maakondades. Majade turu suurimas ja aktiivseimas piirkonnas Harjumaal on majade müügipakkumisi mullusest isegi 28 protsenti rohkem.

Hiiumaa on ainus Eesti maakond, kus tänavu küsitakse majade eest keskmist madalamat hinda kui aasta tagasi. Kõikides teistes Eesti maakondades on majade müügipakkumiste hinnad kinnisvaraportaalis KV.EE kerkinud aastaga tugeva kahekohalise protsendimäära võrra.

Harjumaal kui turu suurimas piirkonnas soovivad kinnisvaramüüjad majade eest eelmisest aastast 34 protsenti rohkem. Tartu, mis on portaalis KV.EE pakkumiste arvult turu järgmine piirkond, küsitakse eelmisest aastast 37 protsenti enam. Pärnumaa majade hinnad on aastaga kasvanud enam-vähem sama palju ehk 39 protsenti. 

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles